II. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi


II. KADIN HEKİMLİK VE KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ

20-23 Mayıs 2010 - Ankara


 
 




  • Kongrenin Amacı: Nüfus planlaması tarihi göstermektedir ki, kadınlar, tıbbi tasarım içinde, birçok farklı ayrımcılık süreçlerinin içiçe geçmesiyle dışlanmıştır. Kadınları, özne olarak, süreçlere dâhil eden tıbbi uygulamalar göreceli olarak yenidir.

Tıbbın kurumsal tarihinde, ataerkil bir örüntüyle yapılmış olan kurgunun insancıl iyileştirme süreçlerine evrilmesi için tıp fakültelerinin kendi çabası ya da sosyal bir bakışı sağlayacağı düşünülen halk sağlığı ve deontoloji programları yeterli değildir.. Onlarla diyalog halinde ama ayrı bir bakışı sergileyen sosyal bilimler alanlarının da katkısı gerekmektedir.

Kadın bedeni üzerindeki eril tahakküm, kadınların hayatını etkileyen pek çok başka alan gibi nüfus ve sağlık politikalarını da belirlemektedir. Günümüzde yüksek tıbbi teknoloji kullanılarak gerçekleştirilen, özellikle, üremeye yardımcı uygulamalara karşı eleştirel bir mesafeyi korumak ve durumu sorgulamak kadınlar açısından etik bir sorumluluktur. 

Kadın sağlığı politikaları alanında mücadele yürüten kadın hekimler olarak, beden ve nüfus politikalarındaki manipülâsyonu açığa çıkarma ve bu konuda farkındalık yaratma sorumluluğu taşıyoruz. Kapitalizmin ataerki ile oluşturduğu işbirliğini anlamadan ve bu anlayışı sağlayacak "görme biçimleri" geliştirmeden yürütülecek mücadele, "ihtiyaçlar mücadelesi" ile sınırlı kalmaya mahkûmdur.

Devlet ve toplum arasındaki hayali alanda duran kurumlar içinde tıp kurumunun, toplumun önemli ve dışarıda bırakılan bir kısmı olan kadınları ve alt sınıfları dâhil ederek evrilmesi, kurumun kendi bütünlüğü açısından da elzemdir. Bu birlikteliğin kuramsal imkânı tıp kurumunun feminist eleştirisinde bulunmaktadır.

Bu nedenle, Türk Tabipleri Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolunun Mayıs 2010 tarihinde düzenleyeceği Uluslararası II. Kadın Sağlığı Kongresinde bu eleştirinin imkânlarının paylaşılması amaçlanmaktadır.


  2010

II. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi

""KADINI GÖRMEYEN BİLİM VE SAĞLIK POLİTİKALARI""

2. Duyurusu

 

KURS TANITIM BİLGİLERİ

POSTER VE SÖZLÜ BİLDİRİ ÖZELLİKLERİ

ATÖLYE ÇALIŞMASI

 

Kongre Tarihi: 20-23 Mayıs 2010

Kongre Yeri: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

Son Bildiri Özeti Gönderme Tarihi: 25 Mart 2010

Son Bildiri Tam Metni Gönderme Tarihi: 8 Nisan 2010

Son Kayıt Yaptırma Tarihi: 15 Mayıs 2010

POSTER BİLDİRİ KABUL EDİLECEKTİR. 

 

Katılım ücreti:

Öğrenci: Ücretsiz

Diğer: 20 TL

Kayıt ve diğer işler için iletişim adresi ve telefonu: [email protected] Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

 

Türk Tabipleri Birliği

GMK Bulvarı Şehit Daniş Tunalıgil Sok.

No:2 Kat:4 06570 Maltepe/ANKARA

Tel: 0 312 231 31 79

Faks: 0 312 231 19 52

 

Kongrenin Amacı: Nüfus planlaması tarihi göstermektedir ki, kadınlar, tıbbi tasarım içinde, birçok farklı ayrımcılık süreçlerinin içiçe geçmesiyle dışlanmıştır. Kadınları, özne olarak, süreçlere dâhil eden tıbbi uygulamalar göreceli olarak yenidir.

 

Kongre Yürütme Kurulu

Elif Ekin Akşit, Meltem Çiçeklioğlu, Didem Gediz Gelegen, Uğur Işık, Elif Kırteke, Alev Özkazanç, Şevkat Bahar Özvarış, Filiz Ak Parlak, Fevziye Sayılan, Lale Tırtıl, Ful Uğurhan, Müge Yetener.   

Kongre Düzenleme Kurulu

Süheyla Ağkoç (İstanbul Tabip Odası), Hüsne Akbaht (Hatay Tabip Odası), Sevim Altun (Tokat Tabip Odası), Özlem Sezgin Anlı (Diyarbakır Tabip Odası), Selva Bayar (Hatay Tabip Odası), Gülşah İnal Çitil (Çanakkale Tabip Odası), Aslı Davas (İzmir Tabip Odası), Çağla Demir (Ankara Tıp Öğrencileri Komisyonu), Melek Demir (Denizli Tabip Odası), Özlem Demirpençe (Batman Tabip Odası), Hülya Doğan (Samsun Tabip Odası), Sakine Emir (Mersin Tabip Odası), Ayten Erdoğan (Zonguldak  Tabip Odası), Havva Güneş (Ankara Tabip Odası), Yasemin İlhan (Çanakkale Tabip Odası), Fatma İyimen (Gaziantep Tabip Odası), Serpil Keskin (Tekirdağ Tabip Odası), Sema Keven (Gaziantep Tabip Odası), Hatice Kölük (Malatya Tabip Odası), Elifhan Köse (Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları), Handan Kurtbaş (Ankara Tabip Odası), Burcu Mengüşoğlu (Ankara Tıp Öğrencileri Komisyonu), Zehra Mete (İzmir Tabip Odası), Deniz Nalbantoğlu (Denizli Tabip Odası), Sevinç Ödül (Ankara Tıp Öğrencileri Komisyonu), Işık Özkefeli Özmen (Samsun Tabip Odası), Suzan Saner (İstanbul Tabip Odası), Gülşah Seydaoğlu (Adana Tabip Odası), Gönül Tanır (Ankara Tabip Odası), Peyker Temiz (Manisa Tabip Odası), Ceyda Tetik (Ankara Tıp Öğrencileri Komisyonu), Çağla Unlutürk Ulutaş (Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları), Kevser Vatansever (İzmir Tabip Odası), Derya Yüksel (Manisa Tabip Odası).                                   

Kongre Bilim Kurulu   

Elif Ekin Akşit, Özen Aşut, Aylin Sena Beliner, Ayşe Dayı, Eren Demirtaş, Nükhet Paksoy Erbaydar, Nergis Erdoğan, Selda Erensoy, Şebnem Korur Fincancı, Peykan Gökalp, Yeşim İşlegen, Selma Karabey, Leyla Karaoğlu, Ferhunde Özbay, Alev Özkazanç, Serpil Salaçin, Gülnur Savran, Fevziye Sayılan, Ufuk Sezgin, Nükhet Sirman, Zeynep Solakoğlu, Serap Şahinoğlu, Feride Aksu Tanık, Güney Toprak, Nesrin Yetkin, Başak Yücel, Şahika Yüksel, Ayşın Zeytinoğlu.       

Bildiri Formatı

Bildirilerin uzunluğu 4000 - 4500 sözcük (veya 10 sayfaya mukabil slayt/yazı şeklinde) olmalıdır. 

Yazarlar, unvanlarını görev yaptıkları kurumları, haberleşme adresleri ile telefon numaralarını ve varsa e-mail adreslerini [email protected] Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır adresine yazılarıyla beraber göndermelidir. 

Yazı Biçimi 

Yazı " Word for Windows"un değişik versiyonlarında (Word 2.0-7.0), Apple Macintosh"ta hazırlanıyorsa Microsoft World"ün değişik versiyonlarında .doc uzantısı veya Openoffice ile kaydedilmiş olarak yollanmalıdır. 

Yazının ana bölümlerinde 12 punto, sonnot, özet, kaynakça, tablo gibi bölümlerinde ise 9 punto harf büyüklüğünün ve Times (New Roman) karakterinin kullanılması gerekmektedir. 

Ana metinde iki satır aralığı kullanılmalıdır. 

Paragraflar birbirine bitişik ve ilk satırı içeride, başlıklar küçük harfle ve numaralandılmamış olmalıdır. 

İlk alt başlıklar 12 punto kalın harflerle ve sola bitişik, takip eden metin de ilk paragrafta sola bitişik olmalıdır. Başlıktan önce iki, başlık ve paragraf arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. 

İkinci alt başlıklar 12 punto kalın harflerle, italik ve bir girinti içeride, takip eden metinin ilk satırı da aynı hizadan girintiyle başlamalıdır. Başlıktan önce bir, başlık ve paragraf arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. 

Alıntılar da esas metin gibi 12 punto düz Times New Roman olmalı, kısa ise metin içinde çift tırnağa alınmalı, 30 kelimeden uzunsa blok halinde bir tab içerde olmalıdır. 

Yüzyıllar "on dokuzuncu yüzyıl" gibi yazıyla, 1950"ler, 1850"ler, "elliler" diye değil rakamla ve burada yazıldığı gibi kesmesiz ifade edilmelidir. 1945"te gibi ibareler burada olduğu gibi kesme işaretiyle belirtilmelidir. 100"den küçük sayılar harfle, büyük sayılar rakamla ifade edilmelidir. 
Her makalenin başında Türkçe ve İngilizce 400 kelime, 10 puntoluk iki öz bulunmalıdır.. Her iki dilde de beş tane anahtar sözcük eklenmelidir. 
Kısaca makale Chicago Stil El kitabı 15. versiyonun Belgesel-Not stilinde olmalıdır. 

Yani: 
Kitap- tek yazar 
Sonnot olarak: 
(ilk notta)
2.. Victoria Stewart, Women"s Autobiography: War and Trauma (Hampshire, New York: Palgrave Macmillan, 2003). 
(ikinci notta)
Stewart, Women"s Autobiography, 5. 

Kitap- çok yazar 
Sonnot olarak: 
(ilk notta)
1. Aksu Bora ve Asena Günal (ed.), 90"larda Türkiye"de Feminizm (İstanbul: İletişim Yayınları, 2002). 
(ikinci notta)
Bora ve Günal 90"larda Türkiye"de Feminizm

Kitapta makale 
Sonnot olarak: 
(ilk notta)
1. Partha Chatterjee, "The Nationalist Resolution of the Women"s Question," in Recasting Women: Essays in Indian Colonial History eds. Kumkum Sangari and Sudesh Vaid (New Brunswick, New Jersey: Rutgers University Press, 1990), 250. 
(ikinci notta)
Chatterjee, "The Nationalist Resolution," 5. 

Dergide makale 
Sonnot olarak: 
(ilk notta)
1. Gina Herring, "The Beguiled: Misogynyist Myth or Feminist Fable?" Literature Film Quarterly 26, no. 3 (1998): 216. 
(ikinci notta)
Herring, "The Beguiled," 5. 

Elektronik dergide makale 
Sonnot olarak: 
(ilk notta)
3. Elif Ekin Akşit, "Girls Walking as History Making," Immediacy , 3 no. 1 (2001). http://www.newschool.edu/mediastudies/immediacy/archives/01/memory2001/aksit/askit.htm 
(ikinci notta)
Akşit, "Girls Walking as History Making," 5. 

Gazete makalesi - yazarsız 
Sonnot olarak: 
(ilk notta)
1. Chicago Tribune, "Gun Injuries Take Financial Toll on Hospitals," sec. 1, February 24, 1994. Bakırköy Belediyesi Haberler, "44 yaşında Anne Olan Sakine Ertaş, "Sanki Rüyadayım"," 9 Mart 2008. 
(ikinci notta)
Bakırköy Belediyesi, "44 yaşında Anne," 5. 

Gazete makalesi - elektronik ortamdan 
Sonnot olarak: 
(ilk notta)
4. Arzu Çetik, Turan Gültekin ve Yavuz Kuşdemir, "Erdoğan: En Az Üç Çocuk Doğurun," Hürriyet e-Gazetesi , 7 Mart 2008, http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8401981.asp?m=1 
(ikinci notta)
Çetik ve arkadaşları, "En Az Üç Çocuk Doğurun." 

Ansiklopedi makalesi 
(ikinci notta)
1. The New Encyclopedia Britannica, 15th ed., s.v. "dress and adornment."