Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Mehmet Şerif Demir, Van-Hakkari Tabip Odası önceki dönem Başkanı Dr. Hüseyin Yaviç ve Muş Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri 9 Mayıs 2025 günü Muş’ta sağlık emekçilerini ziyaret etti.
Ziyaretlerin ilk durağı aile sağlığı merkezleri oldu. Burada görev yapan aile hekimleriyle bir araya gelinerek aile hekimliği sisteminde yaşanan sorunlar, çalışma koşulları ve sağlık hizmetlerinin niteliğine ilişkin değerlendirmeler alındı.
Heyet daha sonra Muş Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hekimler ve sağlık emekçileriyle görüştü. Görüşmelerde sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı sorunlar, talepleri ve çözüm önerileri ele alındı. Hekimler özellikle iş yükü, özlük hakları ve sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği konularında yaşadıkları güçlükleri dile getirdi. Ardından hastane yöneticileriyle de görüşüldü. Sağlık sisteminde yaşanan yapısal sorunlar ve hekimlerin çalışma koşulları üzerine değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, sahadan edinilen gözlemler ve hekimlerin talepleri yöneticilerle paylaşıldı.
TTB, sağlık hizmetlerinin nitelikli, ulaşılabilir ve sürdürülebilir olması için sahadaki gözlemlerine dayanarak çalışmalarını sürdürmeye, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin sesi olmaya devam edecektir.