Sami Ulus Hastanesi'nde Sağlık Çalışanına Döner Bıçaklı Saldırı

altS.B. Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hastane güvenlik görevlisinin başı döner bıçağı ile yarıldı ve yüzü tanınmaz hale getirildi.

Olay, 15 Nisan 2013 tarihinde akşam saatlerinde meydana geldi. Saldırıda bir güvenlik amiri de bacağından yaralandı. Saldırı sonrası yaralılar S.B. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Tanıkların ifadelerine göre; güvenlik görevlisinin saldırgana aracını ambulansın önüne park etmemesini söylemesi üzerine saldırgan, araçtan çıkardığı sallama tabir edilen döner bıçağı ile güvenlik görevlisini yaraladı.

Olay sonrası, önceki dönem Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. H. Özden Şener ve Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. A. Selçuk Atalay S.B. Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, hekimler, sağlık çalışanları, taşeron şirket işçisi güvenlik görevlileri ve hastane başhekimi ile görüştüler.

Ardından da S.B. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçerek yaralıları ziyaret ettiler.

S.B. Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz ay da acil servis çalışanı bir hekime bıçaklı saldırıda bulunulmuş, hekim bu saldırıdan şans eseri yara almadan kurtulmuştu.