Afet bölgesindeki vatandaşları hem deprem, hem SGK vurdu

ttbTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Van Deprem Bölgesi’nde sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlardan muayene katılım payı ve ilaç katılım payı alınamayacağını bildirdi.

23 Ekim 2011 günü depremle sarsılan Van’da, vatandaşların günlerdir yaşadığı acı, üzüntü, yoksunluk, deprem psikolojisinin yarattığı kaygı yetmezmiş gibi, bir de SGK’nin olağandışı koşullarda verilmeye çalışılan sağlık hizmetleri için katkı-katılım payı istemesine Türk Tabipleri Birliği tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi SGK Başkanlığı’na ve Sağlık Bakanlığı’na ivedi yazı göndererek, afet bölgesindeki vatandaşlardan muayene ve ilaç katılım payı istenemeyeceğini bildirdi. Yazıda, SGK’nin afet bölgesindeki vatandaşlardan muayene ve ilaç katılım payı istemesinin insani olarak kabul edilemeyeceği gibi, konuya ilişkin mevzuata da aykırı olduğu vurgulandı.

SGK’ye gönderilen yazı bilgi ve gereğinin yapılması için Sağlık Bakanlığı’na da iletildi.

SGK"ye gönderilen yazı için...