Meslek örgütü ve sendika başkanlarına Diyarbakır'da engelleme

dbk_engelleme14 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında yaşanan çatışma üzerine TTB Merkez Konseyi “Şiddet ve silahtan başka yol bilmeyenlere yazıklar olsun” başlığıyla bir açıklama yapmıştı. Takiben, DİSK ve TMMOB ile birlikte ortak bir değerlendirme yapılarak kamuoyu ile paylaşılmıştı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, KESK Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve DİSK Bölge temsilcisi ile birlikte acılı olayın yaşandığı bölgeye gitmek üzere dün (27 Temmuz 2011) Diyarbakır’dan hareket eden heyet, Hazro ilçesi girişinde askeri araçlar ve Jandarma tarafından durduruldu. Heyetin bölgeye giriş izni için İçişleri Bakanlığı ve Valilik nezdinde yapılan girişimler sonuç vermedi. Heyetin girişini önleyen askeri birliğin komutanı, uygulamanın Diyarbakır Valiliği’nin emri olduğunu belirtti.

Burada bir açıklama yaparak bu tutumu kınayan meslek örgütü ve sendikaların başkan ve yöneticileri, daha sonra TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi’nde konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenlediler.

dbk_engelleme

dbk_engelleme_1