Balcalı'da sağlık çalışanlarının grevi sona erdi

balcali_grevAdana"da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışanlarının 8 gün süren grevi, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu’nun Adana"ya eylemi destek için geldiği gün sona erdi.

Sağlık çalışanlarının taleplerinin imza altına alınmasının ardından, 8 gündür grevde bulunan sağlık çalışanları 24 Mayıs 2011 Salı günü işbaşı yapacaklarını bildirdiler.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Resmiye Kaya, Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve Yönetim Kurulu üyeleri, Dev-Sağlık İş Adana Şube Başkanı Mustafa Hotlar ve Dev-Sağlık İş üyeleri, asistan hekimler, hemşireler ve sağlık çalışanlarının katıldığı grev alanında; çalışanların memnuniyetinin çok önemli olduğunu dile getiren Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, şunları söyledi:

”Biz bütçemizde neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Bize tekrar düşünme fırsatını verdiniz. Bütçemizi çalışanların lehine tekrar oluşturma fırsatı verdiniz. Bunlar için teşekkür ediyorum. Şu an bütün çalışanlarımızla asistan doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık personelimiz ve bütün çalışanlarımızla kesinlikle şu anki durumdan geri gitmeyerek, daha ileriye doğru gidecek bir döner sermaye bütçesine sahibiz. Bunu da 1 Haziran"dan itibaren uygulayacağız. Bu değerlendirmemize çok büyük bir katkıyı Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sayın Dr. Eriş Bilaloğlu sağladı. Ankara’dan buraya geldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnanın, TTB Başkanı Dr. Eriş Bey buraya gelerek, bir hakem gibi, bir arabulucu gibi çok olumlu yaklaşarak, iki tarafı çok iyi anlayarak, bütçe olanaklarını değerlendirerek bize çok güzel çözümler önerdi. Kendisine tekrar teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Olumlu kararın ardından sağlık çalışanları büyük bir sevinç yaşayarak halay çekti.

Fotoğraflar için...