Tıp Haftası'nda hekimlere şiddet

siddetHekimlere yönelik şiddet olayları 14 Mart Tıp Haftası'nda da hız kesmedi. Asistan Dr. Barış Gülenç'in, 14 Mart günü nöbet tuttuğu İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Acil Servisi'nde bir hasta yakınının sözlü ve fiziki saldırısına uğramasının ardından, Kartal Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde görev yapan bir başka asistan hekim de yine bir hasta yakınının şiddetine maruz kaldı.

Balıkesir'de Dr. Osman Nuri Seymen, 15 Mart akşamı görev yaptığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından darp edilirken, İstanbul Bayrampaşa'da Vatan ASM'de çalışan bir hekim de 16 Mart günü hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Balıkesir Tabip Odası, 16 Mart günü bir basın açıklaması yaparak Dr. Osman Nuri Seymen'e yönelik saldırıyı kınadı.

İstanbul Tabip Odası da, 22 Mart Salı günü saat 12.30'da Vatan ASM'de şiddete uğrayan hekimi ziyaret ederek, yaşanan son şiddet olaylarıyla ilgili olarak basın açıklaması yapacak.