Diyarbakır'da sağlıkçılar 'Çok Ses Tek Yürek'

diyarbakirTTB, SES, Devrimci Sağlık İş ve Veteriner Hekimler Odası’nın düzenlediği Batman, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Van, Bingöl, Adıyaman, Urfa, Siirt, Bitlis, Tunceli, Hakkari, Muş ve Ağrı’dan sağlıkçılar ve halkın katıldığı coşkulu miting, 27 Şubat 2011 tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Miting Tertip Komitesi adına Batman Tabip Odası Başkanı Mehmet Demir’in Kürtçe yaptığı konuşmayı takiben, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu ve SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun topluluğa hitap ettiler.

Bölgede yaşanan sağlık sorunları, çatışma ortamı, eşitsizlikler, faili meçhuller, toplu mezarlar, Üçlü Protokol ve, Dünya Bankası-IMF’nin reçetesi Sağlıkta Dönüşüm Programının yarattığı tahribat dile getirilerek, sağlıkçıların Türkiye ölçeğinde birlikte olmasının önemine işaret edildi. Anadilinde sağlık hizmetinin bir insan hakkı olduğu eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir bir sağlık hizmeti talebi ile mitingin ana vurgusu olarak dile getirildi.

Fotoğraflar için...