Klinik şefi, şef yardımcısı ve başasistan sınav sürecinin takipçisiyiz!

egitimTürk Tabipleri Birliği Ocak 2010’da başlayan klinik şefi, şef yardımcısı ve başasistan sınav sürecinin her aşamasını yakından izlemekte olduğunu ve bu konudaki tutumunu daha önce duyurmuştu (http://www.ttb.org.tr/index.php/haberler/179-ttb/1909-sef). Anılan sınav sürecinin bir aşaması olarak 4 Nisan 2010 tarihinde merkezi bilim sınavı yapılmış olup şimdi jüri aşaması gündemdedir.

4 Nisan 2010 tarihinde yapılan merkezi bilim sınavı şimdilik soru kalitesi ve soru hazırlığındaki özen açısından endişelerimizi haklı çıkartmıştır. Sınavı takiben sınava giren hekimlerce çok sayıda sorunun hatalı olduğu dile getirilmiş ve halen bu konuda doyurucu bir açıklama paylaşılmamıştır. TTB, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili biriminden soruları resmi olarak istemiştir. Sorular tarafımıza resmen ulaştırıldığında alanında yetkin kurullarca değerlendirilerek sonuç aktarılacak ve Bakanlığın telafi amacıyla yaptığı işlemin yeterliliği açısından kanaatimiz paylaşılacaktır. Bu aşamada (sınav sürecine dahil olan bütün adaylar için eşit, adil bir durumun tesisi sağlanmadığı takdirde her türlü girişim hakkımız saklı olmak üzere) sürekli yaptığımız çağrımızı tekrarlamakta yarar görüyoruz:

“Bir sonraki sınavın şimdiden takviminin açıklanması ve mutlaka ÖSYM tarafından yapılması”.

Yukarıda da belirtildiği gibi şimdi sınavın jüri aşaması gündemdedir.

Türk Tabipleri Birliği bu aşamayı da konuyla ilgili (sınava giren/girmeyen) bütün hekimlerden gelen bilgilerle izleyecek ve sınavların adil olması için duyarlı yaklaşımını sürdürecektir. Sınava giren meslektaşlarımızın her kuşkusu değerlendirilecektir. TTB dün olduğu gibi bu günde meslektaşlarının haklarının korunmasının güvencesi olacaktır.

Arzumuz sınav düzenleyicilerinin merkezi bilim sınavındaki sıkıntıların tekrarlanmasına yol açmayacak ciddiyet, şeffaflık ve tarafsızlıkla sürecin yaşanması için sorumluluklarını yerine getirmeleridir. TTB bu yöndeki her çabanın destekleyicisi, yardımcısı ve kolaylaştırıcısı olacaktır.