Tabip Odaları Disiplin İşlemleri Deneyim Paylaşım Programı

altTabip Odaları Disiplin İşlemleri Deneyim Paylaşım Programı, Ankara Tabip Odası’nın ev sahipliğinde 7 Şubat 2009 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara, Çorum, Eskişehir ve Kırıkkale Tabip Odaları katıldılar.

Toplantıda dosya örnekleri üzerinden tabip odaları onur kurullarının işlevleri, sağlık hizmetleri açısından önemi değerlendirildi. Tabip odası yönetim kurullarının açılacak bir soruşturmada süreç yönetimini eksiksiz yapabilmesi ve tabip odası onur kurullarının kovuşturma süreç yönetimini eksiksiz yapabilmesi için bilgi ve deneyim paylaşıldı.

Toplantı TTB Hukuk Bürosu avuktaları Verda Ersoy, Mustafa Güler ve TTB Yüksek Onur Kurulu üyeleri Dr. Hakan Giritlioğlu ile Dr. Orhan Odabaşı’nın kolaylaştırıcılığında gerçekleştirildi. Programın ilki Muğla Tabip Odası’nda Aydın ve Denizli Tabip Odalarının da katılımı ile yapılmıştı. Önümüzdeki günlerde diğer tabip odalarının katılımı ile  program yaygınlaştırılacak ve tüm tabip odalarımız bu programa katılmış olacak.

Tabip Odaları Disiplin İşlemleri Deneyim Paylaşım Programı, tabip odalarının mesleki deontolojinin korunmasında değeri ve sorumluluğu konusunda farkındalık yaratarak etkinliğinin arttırılması ve yapılan işlemlerin niteliğinin yükseltilmesini amaçlıyor. Programa tabip odaları yönetim ve onur kurulları temsilcileri katılıyor.

Bu arada, tabip odası yönetim ve onur kurulu üyeleri için hazırlanan yine yönetim kurullarının oluru ile atanacak soruşturmacıların kullanımına da açılacak olan Türk Tabipleri Birliği web sayfasından erişilecek “Onur” sitesi kullanıma girdi. Bu site üzerinden disiplin süreçlerinde dil birliği sağlanması, mevzuat bilgisi yanı sıra dosya örnekleri ile bilgi ve deneyim paylaşımı hedeflenmektedir.