YÖK izin genelgesine dava?

altYükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarının yönetim ve denetim organlarında görev alan öğretim üyeleri hakkında, ilki 17 Kasım 2008 tarihinde olmak üzere birden fazla yazı göndermiştir.

Bu yazılarda üniversite öğretim üyelerinin, çeşitli kamu kuruluşlarının veya meslek kuruluşlarının yönetim ve denetim organlarında ancak Yükseköğretim Kanunu’nun 38. maddesi kapsamında görevlendirmeleriyle yer alabilecekleri, aksi halde Yükseköğretim Kanunun 36. maddesi çerçevesinde söz konusu kuruluşlarda görev yapmalarının mümkün olmayacağı belirtilmektedir.

Türk Tabipleri Birliği; Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, tabip odaları ile tıpta uzmanlık derneklerinin yönetim ve denetim organlarında görev alan yüzlerce öğretim görevlisinin bulunması nedeniyle, işlemdeki hukuka aykırılıklara dikkat çekerek 29.11.2008 tarih ve 2090 sayılı yazısı ile işlemin geri alınmasını istemiştir. Ancak bu güne kadar Birliğin yazısına her hangi bir yanıt vermemiş, Ocak ayında işleminde ısrar ettiğini belirtir bir basın açıklaması yapmış ve üniversite rektörlüklerine da aynı içerikte yeni yazılar göndermiştir.  Bunun üzerine Türk Tabipleri Birliği bu yazının yürütmesinin durdurulması istemiyle iptal davası açmıştır.

Dava dilekçesine ulaşmak için...