Bir imza.. Bir imza daha...

altTalepler Başbakanlığa gidiyor!

Ocak 2009 da başlayıp iki hafta içerisinde Türk Tabipleri Birliği, SES ve Dev-Sağlık İş tarafından on binlerce dilekçe toplandı. Dilekçelerin içerisinde on bine yakın hekim imzası var. Oda yöneticileri/aktivistler mevcut sorumluluklarının yanı sıra dilekçeleri doğrudan hekimlere ulaştırmak için çaba harcadılar. Ulaşılabilen hekimlerin büyük çoğunluğunun talepleri desteklemesinden sevinç duydular, güç kazandılar. “Evet, katılıyorum” demesine rağmen imzalamaktan kaçınanların hemen tamamının “ya başımıza bir şey gelirse”  demelerinden üzüldüler, Türkiye adına utandılar. Tıp fakültesi mezunlarının bile anayasal güvence altında olan dilekçe vermeden, hiçbir “suç unsuru” içermeyen ve içeriğine katıldıkları bir dilekçeyi imzalamaktan çekinmelerinin Türkiye"nin ne durumda olduğunun göstergesi olduğunu düşündüler. Ülkenin demokratikleşmesinin ne hale geldiğini, bütün taleplerin başında bunun yer alması gerektiğini -bir kez daha- hissettiler. Bu amaçla, talepleri iletmek üzere üç örgüt adına Türk Tabipleri Birliği Başbakan"dan randevu istedi. Randevuya önümüzdeki hafta içinde verilecek yanıta göre yöneticiler Ankara"ya gelecekler:
  • yazılı taleplere ses kazandırmaya,
  • gövde olup talepleri taşımaya,
  • ayak olup hedefe yürümeye,
  • baş olup öne çıkmaya/çözüm için baş koymaya,
  • emek verip sonuç almaya..