5. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nca bu yıl beşincisi düzenlenen Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri 10 – 20 Aralık 2015 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

Festival kapsamında, Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda 16 Aralık Çarşamba günü saat 17:00'da ABD ve Nikaragua 2014 yılı ortak yapımı 66 dakikalık "A Quiet Inquisition" (Sessiz Sorgu) isimli filmi gösterildi. Nikaragua'da 12-13 yaşından itibaren hamile kalan kız çocuklarının yaşadığı dram anlatıldığı belgesel nitelikteki filmde, ülkede isteğe bağlı düşüklerin kesinlikle yasak olması ve medikal abortusa da izin verilmemesi dolayısıyla yaşanlar anlatılıyor.

Filmin ardından düzenlenen panele, TTB Merkez Konsey Üyesi Doç Dr Deniz Erdoğdu da katıldı. Erdoğdu, TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu'nun görüş ve birikimlerini aktardı.