Nijerya Tabipleri Birliği’nden Dr. Osahon Enabulele, Dünya Tabipler Birliği’nin (DTB) 5-8 Ekim 2022 tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen genel kurulunda DTB’nin yeni başkanı seçildi

Genel kurulda yemin ederek görevine başlayan Enabulele, konuşmasında sağlığa yeterli kaynak ayrılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizerken, aşılara ve ilaçlara adil erişim için küresel dayanışmayı güçlendirmenin DTB’nin görevi olduğunu söyledi. Pandeminin hekim ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin önemini bir kere daha gösterdiğini belirten Enabulele, dirençli sağlık sistemlerinin oluşturulması ve yeterli sağlık insan gücü ile hekimlerin toplumla bütünleşmesi bakımından COVID-19’un önemli dersler içerdiğini vurguladı.

Nijerya’nın Edo Eyaleti’nde bulunan Benin Üniversitesi Eğitim Hastanesi’nde (University of Benin Teaching Hospital) görev alan Enabulele, DTB Başkanı olarak seçilmesinin kendisi ve ülkesi adına büyük bir gurur olduğunu sözlerine ekledi.