Şubat 2023 depremlerinin birinci yılında Gaziantep ve Malatya’dan başlattığımız programımız kapsamında;

• Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Defne, İskenderun, Pazarcık, Elbistan, Nurhak, Gölbaşı, Doğanşehir, Akçadağ, İslahiye, Nurdağı il ve ilçelerinde bulunan 22 hastane ve aile sağlığı merkezini ziyaret ettik, yüzlerce hekim/sağlık emekçisi ile bir araya geldik, buff ve scrubs dağıtımlarımızı yaptık.
  • Birinci basamak ve koruyucu sağlık hizmetleri veren kurumlardaki ihtiyaçların karşılanmasına yönelik dayanışma kampanyamız kapsamında temin edilen malzemeleri kampanyaya başvuran 63 aile sağlığı merkezine ilettik, iletmeye devam ediyoruz.
  • Desteklerimizle alınan Kahramanmaraş Tabip Odası’nın yeni hizmet binasının ve Adıyaman Tabip Odamız tarafından kurulan Nefes Oyun Çemberi Kreşi’nin açılışlarını yaptık, yine desteklerimizle yapımı süren Adıyaman Tabip Odası’nın yeni hizmet binası hakkında bilgi aldık, tabip odalarımıza ziyaretler düzenledik.
  • Bölge halkının ve emek-demokrasi güçlerinin çağrılarıyla düzenlenen anma etkinliklerine, yürüyüşlere, basın açıklamalarına katıldık; geçici yerleşim alanlarını ziyaret ettik.

Desteklerini, dayanışmalarını ilk günden beri hep gösteren tüm meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkürler.

Deprem bölgesindeki yurttaşlar ve meslektaşlarımız ile dayanışmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; #DayanışmaYaşatır!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi