Dünya Tabipler Birliği Başkanı'ndan Türkiye'deki hekimlere destek mesajı

Dünya Tabipler Başkanı Dr. Margaret Mungherera, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Bayazıt İlhan’a gönderdiği mesaj ile Gezi Olaylarında gönüllü sağlık hizmeti verdikleri gerekçesiyle yargılanan Ankara Tabip Odası ve Hatay Tabip Odası’na desteklerini iletti.

Dr. Mungherera’nın “Hekimliğe Dokunma!” videomuz ile ilgili duygu ve düşüncelerini  de belirttiği mesajın tam metni şu şekilde:

Sevgili Bayazıt,

Etik sorumluluklarını yerine getirme ve hastalarının haklarını koruma hakları tehdit altında olduğunda doktorların ve ülkelerindeki örgütlerinin ne yapması gerektiği konusunda gerçekten mükemmel ve esin verici bir örnek olmuş.

Karşılaştığınız bu ciddi güçlüğü aşma mücadelesi verirken WMA’nın kararlı desteğinden ve olumlu yaklaşımından emin olabilirsiniz.

En iyi dileklerimle,

Margaret Mungherera
Dünya Tabipler Birliği Başkanı

Mesajın orjinali için tıklayınız...