Kırşehir'de Hekime Şiddet!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde Dr. Hasan Ozan Kurt bir hasta yakınının saldırısına uğradı.

24 Haziran Salı günü meydana gelen olayda Dr. Kurt’un kolu kırıldı, yüzünden yaralandı.

Kırşehir Tabip Odası Başkanı Dr. Oğuz Kocamış tarafından yapılan yazılı açıklada ise hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kınanarak, şiddetin son bulması için gereken önlemlerin bir an önce alınması istendi.

BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemizde son yıllarda giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayı maalesef ilimizde de sıkça yaşanmaktadır. Tüm uyarılara rağmen, hatta çok yakında bir meslektaşımızı, sevgili Ersin Arslan’ı kaybetmemize rağmen şiddetin önüne geçilmiyor-geçilemiyor. Hekime ve sağlık çalışanına yönelik şiddet tehlikeli boyutlardadır. Ölümle ve sakatlıkla sonuçlanan saldırılar olmuştur, ne yazık ki bundan sonra da olması çok muhtemeldir.

En son 24 Haziran günü Sağlık Bakanlığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde Dr. Hasan Ozan KURT hasta yakını tarafından darp edilmiş kolu kırılmış ve dudağı patlamıştır. Bu olay biz Kırşehir’de çalışan sağlık çalışanlarını üzmüş ve yıpratmıştır. Bu olayı ve tüm şiddet olaylarını kınıyor, Hasan Ozan Bey’in nezdinde şiddete uğrayan tüm çalışanlara geçmiş olsun derken bu olayların son bulması için gereken caydırıcı önlemlerin alınmasını bir kez daha ilgililerden talep ediyoruz.

Bizler 12 yıllık eğitim hayatımıza 6 yıl daha sürekli, yoğun tempolu bir eğitimle devam edip, sadece insanlara hizmet vermek, sağlık vermek adına sahalarda çalışmaya başladık. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığını korumayı görev bildik. Sahalarda hasta ve hasta yakını psikolojisini anlayarak, fedakarlıkla hizmet sunmaya çalıştık. Ama ne yazık ki fiziksel ya da sözel şiddetin yaşanmadığı gün kalmadı. Bu konuda kanun uygulayıcılardan, sağlık çalışanını koruyan ve hasta ve hasta yakınlarını şiddet uygulamaktan caydırıcı daha kesin önlemler almalarını bekliyoruz.

Kırşehir Tabip Odası olarak; amaçladığımız görevleri sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için; ilimizde ve Türkiye’de hekime yönelik şiddete dur diyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Op. Dr. Oğuz KOCAMIŞ