New York'ta 'Gezi İçin Bilim' Basın Toplantısı

New York’ta “Gezi” İçin Basın Açıklaması-Nobel Ödüllü Bilim İnsanları’ndan ve Genç Akademisyenlerden Destek

New York'ta 18.07.2013 tarihinde Türk Tabipleri Birliği (TTB), İnsan Hakları İçin Hekimler Örgütü (PHR), ve Türkiye’den bir grup genç akademisyenin (Transnational Work Group onAcademic Liberty and Freedom of Research in Turkey-GIT-NA) temsilcileri Science dergisinde çıkan, Nobel ödüllü bilim  insanlarının da imzasını taşıyan yazı nedeniyle bir basın toplantısı düzenlediler.

Manhattan The New School, Wolff Konferans Salonu’nda yapılan basın toplantısına, Harvard Tıp Fakültesi'nden Dr. Emrah Altındiş, Almanya Iniversitat Dresden, Medical School'dan Dr. Çağhan Kızıl, Türk Tabipleri  Birliği’ni temsilen Amerika Türk Doktorları Birliği üyesi Dr. Zuhal Ergönül ve İnsan Hakları için Doktorlar Kuruluşu temsilcisi DeDe Dunevant konuşmacı olarak katıldılar.

Science Dergisinde çıkan yazı için tıklayınız (http://www.sciencemag.org/content/341/6143/236.1.full)

Basın toplantısının alt yazılı video görüntüleri: