Eskişehir Tabip Odası, Ali İsmail Korkmaz'ın Ölümüyle İlgili İddialara İlişkin İnceleme Başlattı

altEskişehir’de 3 Haziran günü Gezi eylemleri sırasında sivil giyimli eli sopalı kişilerce dövülen ve 10 Temmuz günü hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın, ölümündeki “doktor ihmali” iddialarına ilişkin Eskişehir Tabip Odası inceleme başlattı.

Eskişehir Tabip Odası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Eskişehir Tabip Odası Ali İsmail Korkmaz’ın yaralanmasından ölümüne kadar geçen süreyi yakından takip etmiştir.

Bu süreçte Korkmaz ailesiyle sürekli iletişimde bulunulmuştur. Ali İsmail Korkmaz’ın sağlık durumu hakkında tedaviyi yürüten Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Bölümünden sürekli bilgi alınmıştır.

Eskişehir Tabip Odası aradan 40 gün geçmesine karşın Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin bulunmamasından kaygılıdır.

Ali İsmail Korkmaz’ın tedavi sürecinde yaşananlara yönelik Eskişehir Tabip Odası tarafından başlatılan soruşturma devam etmektedir.

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden, Yunusemre Devlet Hastanesi ve Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servislerinde gerçekleştirilen tedavi süreçleri hakkında bilgi istenmiştir.”

Eskişehir Tabip Odası