İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu'ndan açıklama: Demokrasi Ve Özgürlük Taleplerini Yok Etmeye Yönelik Baskılar Bizleri Yıldıramayacak

alt8 Temmuz Pazartesi günü, Valiliğin törenle “açtığı” Gezi Parkı’na giderken gözaltına alınan Taksim Dayanışması bileşeni kurum temsilcilerinin serbest bırakılması talebiyle 10 Temmuz 2013 tarihinde Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Barosu, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İMOK) tarafından yapılan ortak açıklamayı İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören okudu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “8 Temmuz Pazartesi günü saat 19.00’da bizzat İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun törenle açtığı, vatandaşları davet ettiği Gezi Parkı’na gitmeye çalışan yurttaşlarımıza polis müdahale etti ve aralarında Taksim Dayanışması’nı oluşturan emek meslek örgütleri, siyasi parti yönetici ve temsilcilerinin de bulunduğu 50 kişi hukuksuz ve keyfi bir şekilde gözaltına alındı. 9 Temmuz Salı günü de TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Mimar Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, HDK Yürütme Kurulu Üyesi Ender İmrek ve Haluk Ağabeyoğlu’nun evlerinde, kapılar kırılarak, hukuksuz bir şekilde arama yapıldı. Bu hukuksuz uygulamaların ağacına, parkına, yaşam tarzına sahip çıkan Taksim Dayanışması’nı, meslek örgütlerimizi, yurttaşlarımızı yıldırmak amacıyla yapıldığını biliyor ve şiddetle kınıyoruz”.

Basın Açıklaması
10.07.2013

HUKUKSUZ VE KEYFİ UYGULAMALAR SON BULSUN

GÖZALTINA ALINANLAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

Ülkemizde, bir benzerini ancak 12 Eylül askeri cuntası döneminde yaşadığımız hukuksuzluklar yaşanıyor.

Normalde bütün halkın kullanımına açık olan bir parka gitmek bile artık “suç” olarak işlem görüyor.

8 Temmuz Pazartesi günü saat 19.00’da bizzat İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun törenle açtığı, vatandaşları davet ettiği Gezi Parkı’na gitmeye çalışan yurttaşlarımıza polis müdahale etti ve aralarında “Taksim Dayanışması”nı oluşturan emek meslek örgütlerive siyasi parti yönetici ve temsilcilerinin de bulunduğu 50 kişi hukuksuz ve keyfi bir şekilde gözaltına alındı.

9 Temmuz Salı günü de TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Mimar Mücella Yapıcı,İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, HDK Yürütme Kurulu Üyesi Ender İmrek ve Haluk Ağabeyoğlu’nun evlerinde, kapılar kırılarak, hukuksuz bir şekilde arama yapıldı.

Bu hukuksuz uygulamaların ağacına, parkına, yaşam tarzına sahip çıkan Taksim Dayanışması’nı, meslek örgütlerimizi, yurttaşlarımızı yıldırmak amacıyla yapıldığını biliyor ve şiddetle kınıyoruz.

Gezi Parkı sürecinde toplumda yeşeren demokrasi ve özgürlük taleplerini yok etmeye yönelik baskılar, keyfi ve hukuksuz uygulamalar bizleri yıldıramayacaktır.

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu olarak, meslek örgütlerinin de bileşeni olduğu Taksim Dayanışması’nın ilan ettiği haklı ve meşru bütün talepleri ısrarla sahipleniyor ve yerine getirilmesini istiyoruz.

Gözaltına alınan bütün arkadaşlarımız, bütün yurttaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.

İSTANBUL MESLEK ODALARI KOORDİNASYONU BİLEŞENLERİ

İstanbul Barosu