Gezi Parkı'na, yaşamına sahip çıkan yurttaşlara yönelik vahşice saldırıyı durdurun?

altTaksim Gezi Parkını savunmaya çalışan vatandaşlara yönelik polisin sınır tanımaz saldırısı devam ediyor. Konuyla ilgili Türk Tabipleri Birliği tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

31.05.2013

BASIN AÇIKLAMASI

ACİL! ACİL! ACİL!

Amacınız nedir?

Gezi Parkı'na, yaşamına sahip çıkan yurttaşlara yönelik vahşice saldırıyı durdurun…

Taksim Gezi Parkını savunmaya çalışan vatandaşlara yönelik polisin sınır tanımaz saldırısı devam ediyor. Bu vahşi saldırı sonucu, aralarında milletvekilleri ve gazetecilerinde olduğu onlarca yurttaş yaralandı. Mısır vatandaşı bir kadın halen ameliyatı süren beyin kanamalı travmaya maruz kaldı. Onlarca kişi kafatası kırığı, omuz kırığı ve kol bacak kırığı nedeniyle hastanelere yatırıldı. Polis saldırısına bağlı olarak bir yurttaşın yaşamını kaybettiğine dair iddialar mevcut.

Bir an bile geçirmeden bu polis vahşetini durdurun.

İstanbul Valisini ve Emniyet Müdürünü insanlığa davet ediyoruz.

Bu ülkenin demokrasi ile yönetilmesi gerektiğini hatırlamanız için daha kaç kişinin beyin kanaması geçirmesi, kaç kişinin yoğun bakıma alınması, kaç gencin sakat kalması, kaç milletvekilinin müşahadeye alınması, kaç gazetecinin kafa travması geçirmesi gerekiyor?

Hükümete sesleniyoruz bu vahşi saldırıyı acilen durdurun.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

MERKEZ KONSEYİ