Asistanlar İsyan Ediyor!

altUzmanlık eğitimi almak için geldikleri eğitim hastanelerinde, sağlıkta dönüşüm programının bir parçası olarak; işletmecilik ve kar odaklı sağlık sisteminin tüm angaryasını omuzlayan, 36 saat çalışan ama emeklerinin karşılığı ücreti alamayan asistan hekimler

15.12.2012

BASIN TOPLANTISINA ÇAĞRI

Asistanlar İsyan Ediyor !

Uzmanlık eğitimi almak için geldikleri eğitim hastanelerinde, sağlıkta dönüşüm programının bir parçası olarak; işletmecilik ve kar odaklı sağlık sisteminin tüm angaryasını omuzlayan, 36 saat çalışan ama emeklerinin karşılığı ücreti alamayan asistan hekimler;

Başta yeterli eğitim alamama, angaryaya dönen çalışma süresi ve çalışma şartları, şiddete ve mobinge maruz kalma, yetersiz ve değişken ücret uygulamasına karşı seslerini yükseltiyor.

Türkiye’nin dört bir yanında benzer sorunları olan asistan hekimlerin sorunlarının bir an önce çözülmesi için  Türk Tabipleri Birliği olarak Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz.

Bu sorunlara dikkati çekmek için 17 Aralık 2012 tarihinde İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Behçet Uz Çocuk Hastanesinde tüm sağlık çalışanları ile "asistan hekimlerin sorunlarını yöneticilere ve ilgilere aktarma etkinliği ve eylemlerine” başlıyoruz.

17 Aralık 2012 Pazartesi günü İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Behçet Uz Çocuk Hastanesi asistan hekimleri ve sağlık çalışanları; “iş güvencesi, gelir güvencesi, gelecek güvencesi ve sağlık hakkına sahip çıkmak için” G(ö)REV’de olacaktır.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi