Gaz demokrasisi!

altTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, son günlerde nevroz kutlamalarında yaşanan gerginlikler nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

21.03.2012

Gaz demokrasisi!

Adı dün Metin Lokumcu’ydu, 18 Mart’ta Hacı Zengin oldu, öldürüldü gaz bombasıyla.

Neden? Nevroz kutlamaları.

Basında yer almadı yaşananların boyutu. Endişeyle, merakla aradığımız İstanbul’dan, Diyarbakır’dan öğreniyoruz, gazın yetmediği yerde Batman’da –dün, hedef seçerek, milletvekiline-  yumrukla… Utanıyoruz.

Her geçen gün daha önce var olan hakların “suç” haline geldiği, yasaklandığı, engellendiği bir ortamdayız. Öyle bir hal ki bu ortalığı gaza boğuyor, sağlık açısından riskleri/tehlikesi bilinen gaz bombaları peynir-ekmek gibi kullanılıyor. Söz konusu Kürtler olunca –sanki- daha bir acımasızca daha bir insafsızca.

Dün Metin Lokumcu, bugün Hacı Zengin.

Sivas’ta zamanaşımı.

Yazık ediliyor Türkiye’nin geleceğine. Yitirdiğimiz bütün canlarımızın, değerlerimizin acısını yaşıyoruz. Kınıyoruz.

Bir bayram kutlaması, özgür, eşit, adil yaşama talebi nasıl terörize edilir ve nasıl kardeşlik yerine çatışma tetiklenir, gaz bombalarından göz gözü görmez hale getirilir, dehşete düşüyoruz.

Bayramlar yasak; eşitlik, özgürlük, adalet istemek yasak.

Ardından (19 Mart/Amasya ve Zonguldak) iş “kazası” yine, yine cinayet, bu kez kömür ocağında gazdan zehirlenerek, bu kez adları Mehmet Aslan ve Ömer Baykuş, göçük altında kalan Tahir Kuru.

Bu bir gaz demokrasisi artık, biliyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ