TTB Heyeti Diyarbakır'da toplu mezarda incelemelerde bulundu

diyarbakir_ickaleTürk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan ve Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümit Biçer, Diyarbakır’ın İçkale bölgesinde yapılan kazılarda çıkarılan kemiklerle ilgili olarak 14 Şubat 2012 tarihinde Diyarbakır"da incelemelerde bulundu.

Diyarbakır"da Cumhuriyet Başsavcısı ile bir görüşme yapan Aktan ve Biçer daha sonra Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar"ın da katılımıyla İçkale"de kemiklerin bulunduğu bölgede inceleme yaptı. Aktan ve Biçer incelemenin ardından bir basın açıklaması yaparak, kemiklerin kimlere ait olduğunun bulunması, bu sürecin şeffaf olarak ve Minnesota Protokolü"ne uygun yürütülmesi konusundaki hassasiyetleri dile getirdiler. Açıklamada, TTB"nin bir komisyon kurarak bu süreci incelemeye ve izlemeye devam edeceği vurgulandı.