Hatay'da Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Değerlendirmesi Kursu

hatayTürk Tabipleri Birliği’nin 1990’lı yıllarda başlayan, 1999 Marmara deprem deneyimiyle zenginleşen “Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri” çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde giderek artan oranda ve sayıda Suriyeli"nin ülkelerinden kaçarak Türkiye sınırından giriş yapması ve Kızılay tarafından sınırda kurulu bulunan çadırkentlerde barındırılmalarıyla oluşan olağandışı duruma ilişkin olarak Antakya’da bir kurs düzenlendi.

25 Haziran’da Hatay Tabip Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen kursa Hatay, Gaziantep, Adana ve Mardin Tabip Odası’ndan hekimler katıldı. Kursta sağlık hizmetleri başta olmak üzere bir çok hizmetin bir arada ve koordine bir şekilde yürütülmesinin gerektiği bu olağandışı durumda bulaşıcı hastalıklar, çevre sağlığı, sağlık durum değerlendirmesi, risk gruplarının belirlenmesi, psikososyal boyuta ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Ayrıca Hatay Tabip Odası Başkanı ve TTB Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolu üyeleri tarafından bölgede yerinde inceleme ve görüşmelerde bulunularak bir durum değerlendirmesi yapıldı.