İlk duruşmada beraat

osman_omerArkadaşlarımız Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve aile hekimi Dr. Ömer Eşki, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanmak üzere Adana Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi"nce açılan davanın, bugün gerçekleştirilen ilk duruşmasında savcının da talebi doğrultusunda beraat ettiler.

Hatırlanacağı gibi, arkadaşlarımız Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve aile hekimi Dr. Ömer Eşki, 29 Nisan 2011 tarihinde, olağan bir mesai gününde, özel yetkili savcı talimatıyla, iş yerlerinden, terörle mücadele ekiplerince gözaltına alınıp, plastik kelepçe marifetiyle -olası istenmeyen hareketlerine yönelik(!)- önlem alınarak Adliye"ye sevk edilmişlerdi. Küçükosmanoğlu ve Eşki"nin plastik kelepçeli fotoğrafları basına da yansımıştı.

Küçükosmanoğlu ve Eşki"nin, 19-20 Nisan’daki GöREV etkinliği kararını halka duyurmak ve destek istemek, halkın sağlık ve sağlık çalışanlarının taleplerini aktarmak, sağlıkta dönüşüm programının olumsuzlukları hakkında bilgi vermek amacıyla, Demokratik Çözüm Çadırı"na yaptıkları ziyaretin ardından, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanmak üzere açılan davanın ilk duruşması, bugün (27 Haziran 2011 Pazartesi) Adana Adliyesi"nde gerçekleştirildi. Küçükosmanoğlu ve Eşki ilk duruşmada beraat ettiler.

Türk Tabipleri Birliği, tabip odaları temsilcileri, hekimler ve sağlık çalışanlarının yanı sıra, çok sayıda kurum, kuruluş, siyasi parti ve sendika temsilcileri ile vatandaşlar da,  Küçükosmanoğlu ve Eşki"ye destek vermek üzere bugün Adana Adliyesi"ndeydi.

Hiç açılmaması gereken bir davada verilen beraat kararı buruk sevinçle karşılanırken, iki hekimi kelepçe takarak ve bu sırada çekilen fotoğrafları servis ederek, kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmak, suçlu gibi göstermek, hekimlere ve topluma gözdağı vermek üzere yapılan bu uygulama ile ilgili de başta hukuksal olmak üzere her türlü girişimin yapılacağı bildirildi.