Tekel direnişi davasına ortak çağrı

disk-kesk-tmmob-ttbTekel işçilerinin 4/C statüsüne geçirilmelerini protesto için 1 Nisan 2010’da Ankara’da düzenlenen eyleme katılan aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TMMOB Genel Sekreteri Hakan Genç’in, sendika başkanları ve demokratik kitle örgütü üyelerinin de bulunduğu 111 kişi hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet ettikleri" gerekçesiyle sekiz yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması 3 Haziran 2011 Cuma günü yapılacak. TTB, DİSK, KESK ve TMMOB, 1 Haziran 2011 tarihinde davaya katılım çağrısı yaptı.

01.06.2011

TEKEL DİRENİŞİ DAVASINA ORTAK ÇAĞRI

TEKEL işçilerinin, küresel sermaye ve AKP iktidarı tarafından bütün çalışanlara dayatılan, güvencesiz çalışma, esnek çalışma dayatmalarına karşı başlattığı mücadele, başta 4-C olmak üzere güvencesiz tüm çalışma biçimlerinin açığa çıkmasını ve bu sorunun Türkiye gündemine oturmasını sağladı.

Biz dört emek ve meslek örgütü olarak, başta 4-C olmak üzere güvencesiz, kuralsız, esnek tüm istihdam uygulamalarından vaz geçilmesi; iş güvencesinin sağlanması; ‘kiralık işçilik‘ düzenlemesinin gündemden çıkarılması; çalışma hayatını düzenleyen yasaların başta ILO olmak üzere uluslararası normlarına uyarlanması; çalışanların örgütlenmesi önündeki engellerin kaldırılması; kamu çalışanlarına grevli, toplu iş sözleşmeli sendika hakkının güvence altına alınması için TEKEL işçilerinin başlattığı "genel eylem"e bütün gücümüzle destek vererek, sınıf dayanışmamızı kararlı bir şekilde gösterdik.

AKP iktidarının, karda kışta mücadele eden işçilere karşı, tazyikli su, gaz bombalarıyla ve polis şiddeti ile giriştiği acımasız saldırılara karşı TEKEL işçileri ile birlikte direndik.

TEKEL İşçilerine karşı bu acımasız saldırıları gerçekleştiren emniyet güçlerinin yargılanması gerekirken, uluslararası sözleşme ve Anayasa‘dan kaynaklanan demokratik ve meşru haklarını kullanan emekçiler ile örgütlerimizin yöneticilerinden oluşan 111 kişiye, polis fezlekesine dayanılarak Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde 2011/509 E. dosya numarası ile ceza davası açılmıştır.

Bizler bu mahkemeyi, anti demokratik baskılara ve uygulamalara direnen emekçilerin, güvencesiz tüm çalışma biçimlerine karşı mücadelesini yükselteceği demokrasi kürsüsü olarak görüyoruz.

3 Haziran 2011 Cuma Günü, 09:30‘da Ankara Adliyesi‘nde görülecek olan davaya tüm örgütlü güçlerimizle katılacağımızı duyuruyor, kamuoyunu da davaya katılmaya çağırıyoruz.

DİSK - KESK - TMMOB - TTB