Sağlıkta Kadın Emeği Sempozyumu yapıldı

denizli_kadinTTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu tarafından düzenlenen Sağlıkta Kadın Emeği Sempozyumu, 14 Mayıs 2011 Cumartesi günü Denizli"de Pamukkale Üniversitesi Kongre Merkezi"nde Denizli Tabip Odası"nın ev sahipliğinde yapıldı.

TTB Genel Sekreteri Dr. Feride Aksu Tanık ve SES Genel Sekreteri Bedriye Yorgun"un da katıldığı sempozyumda, Türkiye"nin dört bir yanından gelen sosyolog, iktisatçı, taşeron sağlık çalışanı, ebe, hemşire ve hekim konuşmacılar, dünyada ve Türkiye"de kadın emeğinin tarihsel sürecini ve durumunu ortaya koyarak  sağlıkta dönüşüm programının  çalışma biçimleri ve  kadın emeği üzerine olan etkilerini tartıştılar. Ayrıca sağlıkta dönüşüm programının üreme sağlığı üzerine etkileri de tartışıldı.

Konuşmacılar sağlıkta dönüşüm programının kadın sağlık çalışanları ile birlikte tüm sağlık çalışanlarına olan olumsuz etkisine dikkat çekerek, 13 Mart"ta Ankara"da Tek Ses Çok Yürek Mitingi, 19-20 Nisan GöREV eylemleriyle sağlık çalışanlarının memnuniyetsizliklerini dile getirdiklerini, bu mücadelenin tüm bileşenlerle el ele devam edeceğini vurguladılar.

denizli_kadin2

denizli_kadin1