Dr. Mehmet Çoban'a destek

kirklareliKırklareli Devlet Hastanesi’nde çalışan KBB uzmanı Dr. Mehmet Çoban’ın, 19-20 Nisan GöREV etkinliğinin ardından Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne 2 ay süreyle geçici göreve gönderilmesini ve aynı süreçte sağlık çalışanlarına yönelik benzer uygulamaları protesto etmek amacıyla, 17 Mayıs 2011 günü Kırklareli’nde bir basın açıklaması düzenlendi.

Kırklareli Tabip Odası ve SES Kırklareli Şubesi’nce, Kırklareli Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına, Kırklareli’ndeki meslek ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, SES Başkanı Dr. Çetin Erdolu ve Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Sönmez de katıldılar.

Basın açıklamasını okuyan Kırklareli Tabip Odası Başkanı Dr. Halil Muhacir, “Doktorumuzu ve Tüm Sağlık Çalışanlarımızı Geri İstiyoruz” imza kampanyasının başlatıldığını belirterek, herkesi imza kampanyasına katılmaya davet etti.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen de, TTB ve 30 bini aşkın sağlık çalışanının 13 Mart tarihinde büyük bir miting gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Herşeyin fiyatını bilen ama hiçbir şeyin değerini bilmeyen Başbakan için bunun önemi yok. Bütün olumsuz koşullara karşın, vatandaşı memnun etmeye çalışan sağlık çalışanları ‘Artık yeter’ dedi. Sağlık Bakanı belki uzaktan duymuyordur diye Ankara Sıhhiye Meydanı’nda söyleyelim dediler. Anladık ki, duyma mesafe ile ilgili değil. Görme ve bakma ile ilgili. Bu, vatandaşı memnun edenlerin sorunları nedir diye kulağını açacak ki, gönlü ile duyabilsin. İki buçuk aylık bebeğin açlıktan ölüme terk edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Seri üretim nedeni ile gözleri kör edilen bir ülkede yaşıyoruz. Tekrar sesleniyoruz. Ülkeyi yönetenlerin görevi haklarını arayan insanlara soruşturma açmak, tehdit etmek, ‘beğenmezseniz çekin gidin’ demek değildir. Çekip gidecek olanlar bellidir. Yaklaşan seçimlerde 600 bin sağlık çalışanı ile onların yakınları ses vereceklerdir.”

Basın açıklamasının ardından, Kırklareli Tabip Odası Başkanı, Kırklareli SES Şube Başkanı, SES Başkanı Dr. Çetin Erdolu ve TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen’den oluşan heyet, saat 15.00’de Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ile makamında bir görüşme gerçekleştirdiler. Kırklareli Valisi konuyu inceleteceğini belirtirken, heyet temsilcileri de konunun takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

17.05.2011

Değerli sağlık çalışanları ve bize destek veren sayın halkımız,

19-20 Nisan tarihlerinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 2 gün süresince grev eylemini gerçekleştirdik.Bu eylem sağlık çalışanlarının olgun yaklaşımlarıyla hiçbir hastamızın mağdur edilmediği ancak halkımıza sorunlarımızı anlatma fırsatı bulduğumuz bir süreç olarak başarıyla yönetildi. İlimizdeki sağlık alanındaki idari kadrolar eylemi engellemek için ellerinden geleni yaptılar.Önce B bloktaki pankartın yerini değiştirdiler.Ses çıkarmadık .daha sonra A blok girişindeki pankartı kaldırmak istediler.Başaramayınca önünü başka bir pankartla gece yarısı operasyonuyla kapattılar.

Bunlarda yetmezmiş gibi o gün resmi izin talebinde bulunan Dr.Berrin Ertepe’nin yıllık izin isteği imzalanmadı.SES denetleme kurulu üyesi Kadir Demir bu eylemi takiben Lüleburgaz ilçesi halk sağlığı labaratuarına geçici görevlendirildi. Yine SES denetleme kurulu üyesi Yavuz Açar’ın görev yeri değiştirildi.yıllık izin talebi başhekim tarafından imzalanmadı.Takiben rahatsızlanıp göğüs hastalıkları uzmanınca kendisine rapor verilince ilgili doktor tehdit edildi.Ve hasta usülsüz olarak diğer uzmana muayene ettirildi.

19 Nisan eylemine destek veren SES üyesi Zeynep Perperek yıllarca başarıyla sürdürdüğü sağlık kurulu kaleminden acil servisi memurluğuna sürüldü.Daha sonra ciddi sağlık problemleri nedeniyle Tıp fakültesindeki randevusuna sevk edilmedi.SES örgütlenme sorumulusu Dr.Taner Pehlivan kılık kıyafet yönetmeliğine uymadığı için aynı tarihte başlayan soruşturması halen devam etmektedir.Dr.Coşkun Uzay mesai sonunda imza atmadığı gerekçesiyle kınama cezasıyla cezalandırıldı.Fakat ne tesadüf 11 Mayıs Çarşamba günü Lüleburgaz ilçesinde iktidar partisinin mitingine başhekim ve baş hemşirenin bizzat girişimleriyle hastaneden pek çok yardımcı sağlık personeli ve taşeron şirket elemanları idari izinli olarak mesai saatlerinde götürülmüştür.

Ülkemizin demokratik bir seçime girdiği şu günlerde kamu kurumu yöneticilerinin seçimlerin tarafsızlığına gölge düşüren uygulamalarıyla ilgili buradan yetkilililere suç duyurusunda bulunuyorum.

Yine 19 Nisan eylemine destek veren Dr.Mehmet Çoban 19.04.2011 tarihli yazıyla Sağlık müdürlüğü tarafından 11.05 2011 tarihinde Lüleburgaz Devlet Hastanesine gönderilmiştir.

Lüleburgaz Devlet Hastanesinin K.B.B kadrosu 2 hekim olmasına karşın 3 hekim görev yapmakta ,Kırklareli Devlet Hastanesinde ise 3 kadro olmasına rağmen bu görevlendirme sonucunda 2 hekim kalmıştır.Bu yüzden bizzat başhekim bizzat poliklinik yapmaya başlamıştır.

Ayrıca Dr.Mehmet Çoban’ın randevulu ameliyat bekleyen 7-8 hastası da mağdur edilmiştir.Ameliyat olup kontrolü gereken ve poliklinikte takipte olan pek çok hastası Lüleburgaz’a gitmek zorunda bırakılmıştır.Sağlık Bakanlığı her defasında hekim seçme hakkından bahsetmektedir.Bu durum hekim seçme hakkına ne derece uymaktadır. Takdirlerinize bırakıyorum.

Buradan halkımıza sesleniyorum.İlimizde son bir yılda pek çok hekim gerek ulusal sağlık politikaları gerekse yereldeki baskılar nedeniyle istifa etmekte yada özel sektöre geçmektedir.Bu baskılar sürerse ilimiz mecburi hizmet süresince   çalışan, devamlı değişen doktorlarla karşı karşıya gelecektir.Buda sağlık hizmetinin sürekliliğini ve kurumsallaşmasını olumsuz etkileyecektir.

Buradan Kırklareli halkına sesleniyorum. ‘’Doktorumuzu ve tüm Sağlık çalışanlarımızı Geri   İstiyoruz’’ kampanyasını buradan başlatıyoruz hepinizi imza kampanyasına katılmaya davet ediyor ve teşekkür ediyorum.

Kırklareli Tabip Odası