TTB ve TMMOB temsilcilerinden oluşan heyet Kütahya'da

ttbTürk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) temsilcilerinden oluşan bir heyet, Gümüşköy yakınlarındaki gümüş madeni tesislerinde meydana gelen çökmenin, çevre ve insan sağlığı üzerindeki olası etkilerini incelemek üzere, bugün (13 Mayıs 2011 Cuma) Kütahya'ya gitti.

13.05.2011

BASIN AÇIKLAMASI

TTB ve TMMOB temsilcilerinden oluşan heyet Kütahya'da

Gün boyunca Kütahya'da bulunacak olan heyet, bölge yetkilileriyle ve halkla görüşmeler yaptıktan sonra, maden tesisinde de incelemelerde bulunacak. İncelemeler sonucunda hazırlanacak olan rapor, hızla kamuoyuna açıklanacak.

Heyette, Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Kolu, Türk Tabipleri Birliği Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolu, Bursa Tabip Odası, Türkiye Psikiyatri Derneği, İnşaat ve Jeoloji Mühendisleri Odaları ile TMMOB Bursa Şubesi'nden temsilciler yer alıyor.

Türk Tabipleri Birliği olarak, bir kez daha vurguluyoruz; yaşanan basit bir maden kazası değil bir çevre felaketidir. Dolayısıyla bu kapsamda yaklaşım, algı ve müdahaleyi gerektirmektedir. Hükümet ve yetkililerden de, insan ve çevre sağlığı yönünden son derece hayati riskler içeren bu olayda, meslek örgütleri olarak bizlerin gösterdiği çabanın ve duyarlılığın en azından bir kısmını göstermelerini beklemekteyiz

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ