Hekime yönelik şiddette son nokta 'Kaymakam Şiddeti'

bahartekinDr. Bahar Tekin, görev yaptığı Diyarbakır Kocaköy ilçesinin Kaymakamı Muhammed Gürbüz tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldı.

Dr. Bahar Tekin, ilçede hastane bulunmaması nedeniyle görevli olduğu Aile Sağlığı Merkezi'nde acil servis nöbeti tuttuğu sırada Kaymakam tarafından yatalak bir hastaya evde bakması için gönderilmek istendi. Acil serviste hastalarını bırakamayacağını ifade eden Dr. Bahar Tekin hastayı aldırmak üzere eve ambulans gönderdi.

Bunun üzerine, Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen Kaymakam Muhammed Gürbüz, Dr. Bahar Tekin'e hakaretler savurup, küfür ederek, ağır fiziksel şiddet uyguladı. Olayın Diyarbakır Tabip Odası tarafından Türk Tabipleri Birliği'ne iletilmesinin ardından, TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, Dr. Bahar Tekin'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Tanık, her türlü tıbbi ve hukuksal desteği sunma konusunda, TTB'nin sonuna kadar Tekin'in yanında olduğunu kaydetti. TTB Hukuk Bürosu avukatları da, Dr. Bahar Tekin'in avukatı ile iletişime geçerek hukuki süreçte de destek verileceğini bildirdiler.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu da, Kaymakam Muhammed Gürbüz'ü arayarak görevi başında bir hekime ilçenin en yüksek mülki amiri tarafından şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu, üstelik açığa alınma için hiçbir haklı gerekçe bulunmadığını, bu haksız uygulamanın hemen durdurulması gerektiğini ve Türk Tabipleri Birliği'nin sonuna kadar meslektaşımızın destekçisi olacağını ifade etti. Bilaloğlu ayrıca, İçişleri Bakanı Osman Güneş'i de telefona aradı.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Arzu Erbilici de, bugün Diyarbakır'da konuya ilişkin yapılacak basın toplantısına Merkez Konseyi adına katılacak. Erbilici, TTB Merkez Konseyi'nin konuya ilişkin duyarlılığını, hem Bahar Tekin'in haklarının savunulması konusunda hem de hekim ve sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi konusunda kararlılıkla mücadele edileceğini bir kez daha ifade edecek.