Trakya Tıp'da asistan hekimler iş bıraktı

trakyaTrakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi"nde görevli asistan hekimler, çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla 11 Nisan günü iş bıraktı. Muayene olmak için hastaneye gelen hastalar ve yakınları da asistanlara destek verdi. Türk Tabipleri Birliği adına Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, asistan hekimlere destek vermek amacıyla 11 Nisan günü, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi’ndeydi.

Eylemin ve yapılan görüşmelerin ardından, Trakya Üniversitesi Asistan Birliği şu kazanımları elde ettiklerini açıkladı:

1) Ücretsiz yemek hakkı

2) Araştırma görevlileri arasında döner sermaye farkı olmaması ve herkese eşit döner sermaye dağıtılması

3) Döner sermayeye aktarılan para miktarının arttırılarak, araştırma görevlilerine verilen döner sermaye miktarlarının iyileştirilmesi

4) Döner Sermaye Denetleme Komisyonu’na 4, Dağıtım Komisyonu’na 1 kişi olmak üzere, faal olarak çalışan ve söz sahibi asistan atanması

5) Yabancı uyruklu asistanlara döner sermaye verilmesi

6) Nöbet sonrası izin ve yıllık izinlerin tam kullanılması konusunda bölümlerle görüşme yapılması

7) Polikliniklere daha fazla sayıda tıbbi sekreter alınması için ek ödenek ayrılması

8) Tutanak tutulmayacağı ve bu eyleme katılan hiç kimse hakkında soruşturma açılmaması

Asistan ve intörn hekimlerin katılımıyla yapılan değerlendirmenin ardından, bu kazanımların ve verilen sözlerin takipçisi olunması ve 19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek “GöREV” etkinliğinde tüm sağlık çalışanları ile birlikte hareket edilmesi kararı alındı.

Fotoğraflar için...