19-20 Nisan grevi için sendikalar ve meslek örgütlerinden destek talebi

ttbTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, sendikalar ve meslek örgütlerinden sağlık çalışanlarının 19-20 Nisan"da gerçekleştirecekleri "g(ö)rev" etkinliğine destek vermelerini istedi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu"nun imzasıyla sendikalara, meslek örgütlerine, sivil toplum örgütlerine gönderilen yazıda, "Sağlık haktır; herkese sağlık, güvenli gelecek diyen herkesi bu g(ö)reve destek vermeye çağırıyoruz" denildi.

11.04.2011

Sağlık ve eğitim toplumun bütününü ilgilendiren iki ana başlıktır.

Sağlık alanında çalışan sağlık emekçilerinin örgütlü olduğu meslek birliği/sendika/dernekler olarak sağlık alanında izlenen politikaların en yakın “tanığıyız”.

Biz sağlık emekçilerinin daha uzun süre, daha düşük ücretle, güvencesiz, taşeron çalıştırılmak istendiğini, çalıştırıldığını; vatandaşların nasıl “müşteri” haline dönüştürüldüğünü, az da olsa var olan “sosyal devlet”in nasıl çökertilerek piyasaya terk edildiğini biliyoruz, yaşıyoruz.

"Sağlık haktır” diyoruz. Piyasaya düşürülmüş bir sağlık hizmetinin “oyuncusu” değil, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri/onurlu sağlık emekçileri olarak gelecek kaygısı olmadan çalışmak istiyoruz.

Bu amaçla 13 Mart 2011 tarihinde, Ankara’da “Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı ÇOKSESTEKYÜREK” mitingi düzenledik.

Seçimlere giden Türkiye’de sağlık alanında sağlık emekçileri ve halkın taleplerinin dile getirilmesini önemsiyoruz. Ne yazık ki 13 Mart tarihinde yaptığımız “Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı ÇOKSESTEKYÜREK” mitingi iktidar ve onun sağlık alanındaki politikalarının yapıcısı olan Sağlık Bakanlığı tarafından “görülmedi, duyulmadı, anlaşılmadı.” Bu nedenle 19-20 Nisan tarihlerinde sağlık hizmeti sunulmayacaktır. “Sağlık haktır; herkese sağlık, güvenli gelecek” diyen herkes tarafından “desteklenecek / içinde yer alınacak” Hükümet ve bu politikaları uygulayanların da “canını sıkacak” bir süreci yürüteceğiz.

İş Güvencesi, güvenceli gelir, sağlıklı ve güvenlikli çalışma ortamları ve sağlıkta şiddete karşı can güvencesi, mesleki bağımsızlık, katkı-katılım payının kaldırılması talepleri ile yürütülecek bu eylem bütün Türkiye’de yaşayanların ortak talebidir, düşüncesindeyiz.

Bu nedenle 19-20 Nisan tarihlerinde üyelerinizin sağlık hizmeti almak üzere (kuşkusuz acil durumlar dışında) sağlık kuruluşlarına gelmeyerek, her ilde bir gün öncesinde duyurulacak olan ve öğlen saatlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerde yer almalarını arzu ediyoruz. Elbette kurumlarınız tarafından sağlık kuruluşlarına destek ziyaretleri yapılması, 19-20 Nisan öncesi günlerde kamuoyuna açıklamalarda bulunulması çok yararlı olacaktır.

Sağlık hizmeti alanlara karşı olmayan bu eylemin hep birlikte ve sağduyu ile sizlerin de katkısıyla başarı ile gerçekleştirileceği inancımızla, bütün destekleriniz için şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarız.

Dr. Eriş Bilaloğlu

TTB Merkez Konseyi