9 Eylül'de asistanlar: 19 Nisan'da genel grevde buluşuyoruz!

dokey9 Eylül Üniversitesi’nde 1 Nisan’da başlayan ve 5 Nisan akşamı Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yapılan görüşmeler doğrultusunda sona eren grevle ilgili olarak, asistan hekimler ve İzmir Tabip Odası basın açıklamaları yaptı.

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri tarafından yapılan açıklamada, “Asistan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının onurlu duruşları tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Bu süreçte bize destek olan yüreği bizimle olan herkese teşekkür ediyor ve 19 Nisan’da tüm Türkiye’de yapılacak genel grevde tek ses çok yürek olmaya çağırıyoruz” denildi.

06.04.2011

BASIN AÇIKLAMASI

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde asistan hekimlerin ana gövdesini oluşturduğu, sağlık çalışanlarının desteğiyle taçlanan grev DEÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Füzün’ü DEÜ’lü asistan hekimlerle oluşturulacak komisyonlarda mesai saatlerinin düzenlenmesi, nöbet ertesi izin gibi özlük hakları konularında çalışmalara başlanması ve tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin güvenceye alınması ile ,  5. Gününde sona erdi.

Asistan hekimler özlük hakları için, eşit işe eşit ücret isteyerek, meslek onurlarının satılık olmadığını göstererek tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte haklı talepler için mücadele edildiğinde hakların alınabildiğini gösterdiler ve bugün TTB Merkez Yürütme Kurulu tarafından onurlu asistan direnişinin simgeleşmesi için 5 nisan Türkiye Asistan Hekim Günü olarak ilan edildi. Performans sistemine karşı olduklarını her fırsatta dile getirdiler. Bu sistemin hastalara zarar verdiğini, üniversitedeki hizmetlerin kalitesini düşürdüğünü, üniversitenin asli görevi olan eğitim ve akademik faliyetlerine ayrılan zamandan çalındığını ısrarla söylüyoruz. Bugün Türkiye’deki asistanlar artık özlük hakları için başlattıkları mücalede kazanımlarının olduğunu bilmelidirler. Asistan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının onurlu duruşları tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. Bu süreçte bize destek olan yüreği bizimle olan herkese teşekkür ediyor ve 19 Nisan’da tüm Türkiye’de yapılacak genel grevde tek ses çok yürek olmaya çağırıyoruz.

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi
Asistan Hekimleri

İzmir Tabip Odası’nın açıklaması için…