TTB Merkez Konseyi Başkanı'ndan Bahreyn Sağlık Bakanı'na mektup

ttbTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Bahreyn"de sağlık çalışanlarının uğradığı saldırılarla ilgili olarak Bahreyn Sağlık Bakanı Dr. Faisal Bin Yagoob al-Hamer"e bir mektup gönderdi. Sağlık çalışanlarının mesleki sorumluluklarını herhangi bir engelleme ve misilleme olmaksızın yerine getirebilmeleri gerektiğini belirten Bilaloğlu, Sağlık Bakanı Dr. Faisal Bin Yagoob al-Hamer"den bu konuya ilişkin olarak gerekenleri yapmasını istedi.

Ekselans Dr. Faisal Bin Yagoob al-Hamer
Sağlık Bakanı

10 Mart 2011

Ekselans,

Size, Türk Tabipleri Birliği adına yazıyorum.

Bahreyn’de sağlık çalışanlarına karşı güvenlik güçlerince gerçekleştirilen saldırıları Uluslararası Af Örgütü’nden öğrenmiş bulunuyoruz. Dr. Sadeq al-‘Ekri ile paramedikler Jamil ‘Abdullah Ebrahim, ‘Issa Salman, Ja’fer Hasan, Jassem Mohamed Hassan and Yasser Mahdi’nin toplum polisi tarafından ciddi biçimde dövüldüğü, hakarete uğradığı ve tehdit edildiği bilgisini edindik. Protestoculara yönelik güç kullanımının o tarihten sonra azalmış olmasına karşın, sağlık çalışanlarına karşı gerçekleştirilen bu saldırıların nedensiz ve yasadışı olduğu ve uluslararası hukuk kurallarının ihlal edildiği yönündeki derin kaygılarımız sürmektedir.

Bu nedenle, sizi, bu saldırıların derhal, tüm yönleriyle ve bağımsız biçimde soruşturulması ve sorumluların adalete teslim edilmesi konusunda gerekenleri yapmaya çağırıyoruz. Öncelikli olarak, tüm sağlık çalışanları, tedavi altındaki şiddet kurbanları ivedilikle koruma altına alınmalı, bunun yanısıra, yaralıların gerekli tıbbi tedaviyi alma hakkı tümüyle güvenceye kavuşturulmalıdır.

Hekimler, hemşireler, paramedikler ve diğer sağlık ve tıp çalışanları, hiçbir ayırım gözetmeksizin yaralılara acil ve diğer sağlık hizmetlerini sağlama ve bu yaralanmaları belgeleme ve raporlama konularındaki mesleki sorumluluklarını, herhangi bir engelleme ve misilleme korkusu olmaksızın yerine getirebilmelidirler. Sizi, bu yönde gerekenleri yapmaya çağırıyoruz.

İlginize teşekkkür ederiz.

Saygılarımızla.