TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu'nun 13 Mart mesajı

erisTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, 13 Mart 2011 Pazar günü gerçekleştirilecek "Sağlıkta Özelleştirmelere Karşı Çok Ses Tek Yürek" mitingi öncesinde, tabip odaları yöneticileri ve çalışanlarına yönelik bir mesaj yayımladı.

11.03.2011

Değerli Tabip Odası Başkanı, Yöneticisi meslektaşlarım,

Sevgili Tabip Odası çalışanı arkadaşlarım,

Her yıl 14 Mart haftası bir koşturmacayla, telaşla geçer. Bu yıl bir “iş” daha çıkarttık sizlere, Ankara “mitingi”.

Hafta sonu hep birlikte Ankara’da olacağız. Dileğimiz olabildiğince çok sayıda hekim, sağlık çalışanı, “sağlık haktır; herkese sağlık, güvenli gelecek” diyen insanların ve elbette tabip odası çalışanlarımızın da bu etkinliğe katılması.

13 Mart Ankara buluşmasının coşkulu, keyifli, dayanışma ortamımızı güçlendiren bir etkinlik olmasını diliyoruz. Hiçbir sözün, hiçbir hedefin bunun önüne geçmesini arzu etmiyoruz. 13 Mart’ın ruhuna uygun düşmeyen ne olursa (“o”nu engellemeyeceğiz) ama desteklemeyerek/çoğaltmayarak büyütmeyeceğiz; biliyoruz ki büyümeyen/çoğalmayan kısırdır, kısırlaşır, tükenir.

Yurdun dört bir yanından gelen bütün sağlık çalışanları/hekimler olarak birbirimize karşı hoşgörü içerisinde en önemli eksiğimizi, dayanışmamızı kuvvetlendirelim, istiyoruz. İlle de bir “mesaj” olmalı diyorsak bu politikalara, uygulayıcısı/uygulayıcılarına karşı dayanışmamızı güçlendirdiğimiz ve daha da güçlendireceğimiz ana mesaj olsun, diyoruz.

Bu sürecin gerçekleşmesinde emeği geçen oda çalışanlarımız, aktivistlerimiz, yöneticilerimiz ve isimsiz herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum.

Ama sizlere bir iyi haberim, bir de “kötü” haberim var.

İyi haber miting telaşı bu Pazar bitiyor.

“Kötü” haber asıl “iş” şimdi başlıyor.

“Bütün iyi kitapların sonunda

Bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda

Meltemi senden esen

Soluğu sende olan

Yeni bir başlangıç vardır

..

Her başlangıçta yeni bir anlam vardır.”

Görüşmek ve hep birlikte başlamak umuduyla.

Saygılarımla,

Dr.Eriş Bilaloğlu