TTB'den 'Toplumsal Varoluş Mitingi'ne destek

kibrisKKTC'de Sendikalar Platformu'nun çağrısıyla 2 Mart'ta ikincisi gerçekleştirilen, Toplumsal Varoluş Mitingi'ne Türkiye'den Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve bazı siyasi partilerin temsilcileri destek için katıldılar. Katılım sayısının 50 bine yaklaştığının belirtildiği mitingde, Kıbrıslılar 3 temel itirazlarını dile getirdiler:

1-     Kendi ülkelerinde kendilerini yönetmek.

2-     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yetkililerinin dile getirdiği 'besleme' ifadesine tepki.

3-     Tüm dünyada olduğu gibi, KKTC'de de neoliberal dönüşümler sonucu oluşan hak kayıpları, esnek çalışma, ücret kaybı ve demokratik taleplere karşı gösterilen olumsuz yaklaşımlar, giderek artan işsizlik nedeniyle toplumda yaygınlaşma eğilimi gösteren gerilimler ve güvensizlik ortamındandan duydukları olaylar karşısında taşıdıkları endişeler.

Oldukça coşkulu geçen mitingde vatandaşlar hem KKTC'yi yönetenlere hem de AKP ye karşı onurlu ve kendi ülkelerinin efendisi olarak yaşamak istediklerine dair taleplerini dile getirdiler.

Mitinge Türk Tabipleri Birliği'ni temsilen katılan Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, miting alanında dinleyicilere hitaben yaptığı konuşmada, destek amacıyla aralarında olmaktan memnun olduğunu dile getirdi.

KKTC'de TTB adına yürütülen temaslak kapsamında, sendikalar ve meslek örgütleri ziyaret edildi. İki televizyon kanalı ve bir gazete ile röportajlar yapıldı. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile görüşüldü ve gösterdikleri sıcak evsahipliği ve dayanışma için teşekkür edildi. Dr. Hüseyin Demirdizen, KKTC'de hekimler ve sağlık çalışanlarının Türkiye gündemini çok yakından izlediklerini, TTB'nin mücadelesini takdirle karşıladıklarını ve 13 Mart mitingine Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, hekimler ve sağlık çalışanları olarak katılmak istediklerini belirtti.