Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'nden TTB'ye mektup

ttbKıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Türk Tabipleri Birliği"ne bir mektup gönderdi.

25/02/2011

Lefkoşa

Türk Tabipleri Birliği Başkanlığı’na;

Türkiye’deki hekimlerin çalışma koşullarının giderek zorlaştığı ve yaşam kalitesinin azaldığını bizler de gözlemekteyiz.

Kuzey Kıbrıs’ta hekimler olarak bizlerin ve diğer tüm çalşanların haklarının azaltıldığı ve çalışma koşullarının kötüleştiği bir süreci yaşamaktayız. KKTC’de daha önce 3.600 TL olan yeni başlayan bir hekimin maaşın 2.700 TL’ye düşüren yasa değişikliği toplumsal tepkiye rağmen gerçekleşmiştir.  Bu yasanın geçmemesi için mücadele eden platformun destekçisi olan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak yasanın geri çekilmesi için artan bir mücadele  vereceğiz.

Kuzey Kıbrıs’ta yaşam Türkiye’ye göre daha pahalıdır. Alım gücü de daha düşüktür. İlk bakışta yüksek olarak görülen maaşlar buradaki yaşam şartları ile kıyaslandığında pek de iç açıcı değildir. Maaşların daha da azaltılması,  yoksulluk sınırındaki ücretlere düşürülmesi kabul edilemez.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak, 170 diş hekimi ve 530 hekim üyeye sahibiz.  Toplam 700 üyemizle bu mücadeleye tam destek veriyoruz. Kıbıs Türk Tabipler Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası,  devlette çalışan meslektaşlarımızın sendikası olan Tıp-İş, Serbest Çalışan Hekimler Birliği olarak bu konuda tam bir fikir birliği içerisindeyiz ve birlikte mücadele etmekteyiz.

Söz konusu yasanın geçerli olmasıyla Kuzey Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklerin yaşam olanaklarının sınırlanacağı ve göçe zorlanacağını düşünüyoruz bu yüzden diğer sendikalar ve meslek örgütleriyle verilen mücadeleyi “Toplumsal Varoluş Mücadelesi” olarak değerlendiriyoruz.

28 Ocak 2011 tarihinde düzenlenen ilk mitingde çok geniş katılım sağlanmış ancak hükümet toplumun mesajını tam olarak algılayamamıştır.

2 Mart 2011 tarihinde daha geniş katılımlı olacağını düşündüğümüz yeni bir miting düzenlenecektir. Burada sizlerin de desteğini ve temsilcinizi görmek bizi onurlandıracaktır.

Türk Tabipleri Birliği ile artan işbirliği ve güç birliğini sağlayacağımız ümidi ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Adına