Ege Bölge Tabip Odaları toplandı

ebtoEge Bölge Tabip Odaları toplantısı; Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak Tabip Odalarından Başkan ve yöneticileri ile TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Merkez Konseyi üyeleri Dr. Mehmet Zencir, Dr. Zülfikar Cebe’nin katılımıyla 05 Şubat 2011 Cumartesi günü Aydın’da gerçekleştirildi.

EGE BÖLGESİ TABİP ODALARI SONUÇ BİLDİRGESİ

Ege Bölgesi Tabip Odaları toplantısı; Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak Tabip Odalarından Başkan ve yöneticileri ile TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Merkez Konseyi üyeleri Dr. Mehmet Zencir, Dr. Zülfikar Cebe’nin katılımıyla 05 Şubat 2011 Cumartesi günü Aydın’da gerçekleştirildi.

Tabip Odalarının yapmış olduğu faaliyetler, Aydın Tabip Odası"nın Aydın ili hekimlerinin Aydın Tabip Odası hakkında düşünce ve beklentileri anketi sunumu, İyi Hekimlik-Nitelikli Sağlık Hizmeti Mücadele takvimi, 14 Mart haftası, Aile Hekimliği, Bölgesel ortak etkinlikler ve İşyeri Hekimliği gündemleri tartışıldı.

Türkiye sağlık ortamı değerlendirilerek içinde bulunduğumuz durum ve çıkış önerileri değerlendirildi. Sağlık alanında artan hekime şiddeti kamuoyunda görsel olarak gündem yapılmasının gerekliliği vurgulandı.

Turizm Hekimliği konusunda bölge Tabip Odalarının bir kol faaliyeti gerçekleştirerek, sorunun çözümüne katkı sunmalarının yararlı olacağının üzerinde duruldu.

İşyeri Hekimliği ve İş Sağlığı Güvenliğinin piyasalaştırılmasının, daha önce madenlerde en son olarak ta Ankara OSTİM ’de karşımıza vahim bir tablo çıkardığı görüşü paylaşıldı. İllerde işçi sağlığı ve iş güvenliği kurulları kurulması ve işletilmesi, OSGB’lerle ve onlarla anlaşan işyerleri ile mücadele edilmesi.

Tabip Odalarımızın bütün hekimlerle birlikteliği sağlayarak, ortak bir mücadele yürütmesinin zorunlu olduğu kaydedildi. Sağlık alanında yaşanan tüm sorunlar ülkemizdeki bütün hekimleri ilgilendirdiği için gerek gazete ilanı vermeyen, gerekse örgütsel faaliyetlere katılmayan odaları uyarmamızın şart olduğu bildirildi.

14 Mart haftasında her odanın yerelde basın ve bilboardları kullanması gerekliliği üzerinde duruldu.

TTB Merkez Konseyi’nin mücadele eyleminin çok önemli ve motive edici olduğu tüm odalar tarafından belirtilmiştir.

Ege Tabip Odaları olarak, Geleceğimiz için, Mesleğimiz için, Hekim Hakkı, onuru ve saygınlığı için bölgemizdeki tüm hekimleri 13 Mart 2011 Pazar günü Ankara’da yapılacak olan Mitinge davet ediyoruz. Katılımlarını bekliyoruz. Şimdi birlikte olamazsak, yarın çok geç olabilir.

Toplum Sağlığı Merkezleri, 112’ler ve hastane acil servislerinde çalışan meslektaşlarımızın sürekli geçici görevlerle bunaltılmasının önüne geçmek için geçici görevlendirmelerle ilgili engelleme ve mücadele yöntemlerinin harekete geçirilmesi.

AFYONKARAHİSAR TABİP ODASI
ANTALYA TABİP ODASI