TTB Hukuk Büroları Toplantısı yapıldı

hukukburolariTürk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Tabip Odaları Hukuk  Büroları Toplantısı 29.01.2010 tarihinde yapıldı.

TTB Merkez Konseyi Hukuk Bürosu"nun çağrısıyla yapılan toplantıya Balıkesir, Bursa, Antalya, Manisa, İzmir, Tokat, Eskişehir, Tekirdağ, Aydın, Bolu-Düzce, Ankara, Kocaeli,  İstanbul, Antalya, Gaziantep, Adana, Diyarbakır ve Isparta-Burdur Tabip Odası temsilcileri ile Merkez Konseyi Hukuk Bürosu temsilcileri  katıldı.

Toplantıda ilk olarak TTB Hukuk Bürosu tarafından yürütülen hukuksal konulara ve sonuçlarına ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu. Ardından tabip odası temsilcileri, takip ettikleri işler arasından diğer tabip odaları ve Türk Tabipleri Birliği’nin gündeminde olanlar hakkında bilgi verdiler.

Kamu-özel ortaklığı süreçlerini özetleyen bilginin de aktarıldığı toplantıda ağırlıklı olarak, kamuoyunda "Tam Gün" adıyla anılan yasa ve yargı kararlarının yansımaları, hekimlere getirilen çalışma sınırlamaları ile işçi sağlığı ve iş güvenliği alanlarındaki son durum tartışıldı. Ayrıca, tabip odalarına yansıyan bazı hukuksal problemler değerlendirildi.