Balıkesir'de hekimlerle buluşma

ttb

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Osman Öztürk ve İstanbul Tabip Odası Sağlık Politikaları Komisyonu üyesi Dr. Güray Kılıç 14 Ocak Cuma günü Balıkesir Tabip Odası tarafından düzenlenen “İyi Hekimlik ve Sağlık Sisteminde Performans” konulu toplantıya katıldı.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Aydın Şavklı’nın yönettiği ve yaklaşık otuz hekimin katıldığı toplantıda ilk olarak Dr. Osman Öztürk söz aldı. Dr. Öztürk, Tam Gün Yasası, Kamu Hastane Birlikleri, işyeri hekimliği, yeni Aile Hekimliği Yönetmeliği gibi sağlıktaki güncel gündemlerle ilişkili gelişmeleri paylaştı ve TTB’nin yürüttüğü “İyi Hekimlik/Nitelikli Sağlık Hizmetleri Mücadele Kampanyası” hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Dr. Güray Kılıç; Sağlıkta Dönüşüm Programı, Genel Sağlık Sigortası, Kamu Hastane Birlikleri ve Performansa Dayalı Döner Sermaye Uygulaması’yla ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı.

Dr. Kılıç’ın sunumundan sonra söz alan hekimler performansa dayalı ücretlendirmenin hekim-hasta ilişkilerinde ve meslek uygulamasında yarattığı tahribata ve verilen hizmetle alınan ücret arasında bu şekilde bağ kurulmasının yol açtığı zararlara değindiler; hekim ücretlerinin esas olarak performansa göre değil emekliliğe yansıyacak şekilde güvenceli olması taleplerini dile getirdiler.