TTB Torba Yasa ile ilgili çalışmaları yakından izliyor

hukukTBMM gündeminde olan ve kamuoyunda “torba yasa” olarak bilinen “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” bir bütün olarak çalışan kesimlerin aleyhine pek çok madde içermekte ve emek ve meslek örgütleri Torba Yasa’ya yönelik haklı tepkiler vermektedir. Türk Tabipleri Birliği de bu tepkileri desteklemektedir.

Bilindiği gibi torba yasaya Tam Gün yasası ile ilgili düzenlemelerin eklenmesi söz konusu olmuş, Türk Tabipleri Birliği’nin girişimleriyle şimdilik durdurulmuştur.

Öte yandan Türk Tabipleri Birliği Torba Yasaya alt komisyonda eklenen Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme Tesislerine Verilecek Döner Sermaye ödemeleri, öğrenci affı çerçevesinde asistan affı gibi konuları yakından izlemekte ve komisyon düzeyinde girişimlerde bulunmaktadır.