Siyasi partilerle görüşmeler...

ttbTTB, 17 Aralık 2010 Cuma günü TBMM"de grubu bulunan partilerden randevu veren CHP, MHP ve BDP ile görüştü. TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Merkez Konsey üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Rıza Mete, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay ve Çorum Tabip Odası Başkanı Şahatayi Şahin"in de bulunduğu heyet saat 10.30"da CHP"den Akif Hamzaçebi, 12.45"de MHP"den Oktay Vural, 13.15"de BDP"den Bengi Yıldız ile görüştü.

Mevcut sağlık ortamındaki duruma, önümüzdeki güncel sorunlara yaklaşımımızı dile getiren heyet yürütülecek kampanya hakkında bilgi verdi.

Özel olarak Anayasa Mahkemesi"nin gerekçeli kararının yayınlanmasını takiben Sağlık Bakanlığı"nca hazırlanan ve Meclis"te grubu bulunan partilere iletilerek halen komisyon gündeminde olan Torba yasa tasarısına eklenmesi istenilen iki maddelik "tam gün" maddelerine yönelik TTB değerlendirmesi paylaşıldı. Partilerin TTB değerlendirmesi ile benzer yaklaşımlarda olduğu öğrenildi.

Görüşmede dile getirilen ana başlıklar: