Burdur'da sürülen hekime destek

burdur1TTB Merkez Konseyi ve Isparta-Burdur Tabip Odası, kısa süre önce herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin çalıştığı hastaneden alınarak bir Toplum Sağlığı Merkezi'nde (TSM) görevlendirilen hekime destek verdi.

18 yıldır Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan 30 yıllık hekim Dr. Mehmet Ali Gökçe, bundan kısa süre önce hiçbir gerekçe gösterilmeksizin çalıştığı hastaneden alınarak bir TSM'de görevlendirildi. Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, Dr. Gökçe'ye destek vermek üzere 12 Aralık 2010 günü Burdur'a gitti. Aktan burada, Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz ve Tabip Odası yöneticileriyle birlikte konu ile ilgili olarak Burdur Valisi Süleyman Tapsız ile görüştü.

Görüşmenin ardından Dr. Mehmet Ali Gökçe'nin görev yaptığı TSM'ye geçen heyet, burada bir basın açıklaması yaptı. Yerel basının yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasında, Gökçe'nin uğradığı haksızlığın giderilmesi istendi.

Heyet daha sonra Isparta'ya geçerek, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile bir görüşme yaptı. Tıp fakültelerinin ve üniversitelerin içinde bulunduğu durumun değerlendirildiği görüşmenin ardından, Isparta-Burdur Tabip Odası'nca düzenlenen 'Tıp Fakülteleri Nasıl Bu Hale Sürüklendi?' başlıklı konferansa geçildi. Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan 'Tıp Fakültelerinin Talepleri' konulu bir konuşma yaptı. Konferansın ardından düzenlenen basın açıklaması ile etkinlikler son buldu.

burdur2

burdur3