Muğla'da 'Aile Hekimliği Masal' Mitingi

mugla-107Muğla'da 'Aile Hekimliği Masal, Taşeronlaştırma, Güvencesiz Çalıştırma, Paralı Sağlık Hizmeti Gerçek' mitingi düzenlendi.

Aile hekimliğini protesto amacıyla Muğla'da düzenlenen mitinge İzmir, Aydın, Denizli, Uşak, Isparta, Burdur, Manisa, Bursa ve Antalya'dan gelen sağlık çalışanları katıldı. Kışla Parkı mevkiinde toplanan çeşitli sendikalara bağlı sağlık çalışanları ve öğrenciler, ellerinde taşıdıkları bayrak ve pankartlarla sloganlar atarak eski garaj bölgesine yürüdü. Türk Tabipleri Birliği adına Merkez Konseyi üyeleri Doç. Dr. Mehmet Zencir ile Dr. Hüseyin Demirdizen'in katıldığı mitinge CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan'ın da destek verdi. Mitingde sağlık çalışanları ve öğrenciler, davul-zurna eşliğinde halay çektiler.

Programın açılışında Miting Tertip Komitesi adına konuşan Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Naki Bulut, 10 Aralık tarihinin ülke tarihine kara bir gün olarak geçtiğini belirterek, 'Dün Türkiye'de tüm sağlık ocakları kapatıldı. Bir baba ocağı, bir ana kucağı olarak gördüğümüz sağlık ocakları tarihe gömüldü. Tüm ülke aile hekimliğine geçti. Aile hekimliği masalı ile birinci basamak sağlık hizmetleri özelleşti ve devlet koruyucu sağlık hizmetlerinden elini çekti' dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bedriye Yorgun da Aile Hekimliği uygulamasıyla koruyucu sağlık hizmetlerinin ve sağlığın toplumsal boyutunun tasfiye edilerek, hizmeti bireyselleştiren bir sürecin başlatıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından miting sona erdi.

Fotoğraflar için...