Korkulan demokrasi ve hak talebinin yaygınlaşmasıdır

ttbTürk Tabipleri Birliği Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, Başbakan Erdoğan"ın rektörlerle düzenlediği toplantıyı protesto eden öğrencilere saldıran polisin hamile bir kız öğrencinin bebeğinin ölümüne neden olmasıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

09.12.2010

BASIN AÇIKLAMASI

Hamile bir kadını tekmelemekten çekinmeyecek kadar gözü kararmış bir tavır, demokrasi ve insan hakları açısından umut vermekten uzaktır

Başbakan Erdoğan"ın Dolmabahçe"deki çalışma ofisinde üniversite rektörleriyle yaptığı toplantıya, taleplerini içeren bir dosya sunmak isteyen Genç-Sen üyelerine polis gaz ve copla saldırdı.

Vahşi görüntülerini haber kanallarında izlediğimiz orantısız saldırı sonucu bir öğrencinin iç kanama geçirirken bir kadın öğrencinin ise yerde sürüklenip tekmelendiği için bebeğini düşürdüğünü öğreniyoruz.

Kadın öğrencinin hamile olduğunu söylemesine rağmen polisin şiddet göstermeye devam etmesi; AKP"nin polis devletini kurmada ve sürdürmede kararlı olduğunu, bu uğurda hiçbir demokratik talep ve istemi gözetmek istemediğini de göstermektedir.

Durum hepimiz açısından son derece vahimdir.

Hamile bir kadını tekmelemekten çekinmeyecek kadar gözü kararmış, insanlıktan uzaklaşmış bir tavır ülkemizdeki demokrasi ve insan hakları açısından umut vermekten uzak görünmektedir.

Öğrencilerin kendi geleceklerini çok yakından ilgilendiren bir konuda taleplerini iletmek istemelerinden doğal hiçbir şey olamaz.

Öyleyse korkulan demokrasi ve hak talebinin yaygınlaşmasıdır.

İstenen ise kendi taleplerini iletmek isteyen toplumun her kesimine gözdağı vermektir.

O tekmelenerek öldürülen bebekle biz kadın hekimlerin de bir parçamız öldü...

Biz kadın hekimler; bebeğini böylesine vahşi bir saldırı ile kaybetmiş genç bir kadına söyleyecek bir cümle bulmaya çalışmanın acısını, öfkesini yaşamak istemiyoruz bir daha... Uzatıp yüreğimizi yüreğine katmak, acısını acımız yapmak ve bu yaramızı birlikte sağaltmak için, ellerimizi birleştirerek bu çirkinliklere yeter diyoruz... Hakkını arayan, şiddetin karşısında boyun eğmeyen, insan onuruna yakışan güzel bir dünya için mücadele eden kadın öğrencinin ve arkadaşlarının yalnız olmadıklarının bir kez daha duyulmasını, bilinmesini istiyoruz.

TTB KADIN HEKİMLİK VE KADIN SAĞLIĞI KOLU