Trabzon'da hekimlerle buluşma

trabzon1TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Rize’de yaptığı temasların ardından 7 Aralık 2010 Salı günü Trabzon’a geçti. Trabzon’da Trabzon Tabip Odası’nın organizasyonuyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Aydın İnal Amfisi’nde düzenlenen “Bölgedeki Hekimlerin Sorunları” konulu bir toplantıya katılan Bilaloğlu, TTB’nin diğer yöneticileriyle birlikte Türkiye’yi adım adım dolaştıklarını belirterek, hekimlerin bölgelerinde yaşadıkları sorunları ele aldıklarını söyledi.

Türkiye’de sağlık hizmetlerinin giderek piyasalaştırıldığını belirten Bilaloğlu, “Bu sağlık hizmetinden kar elde etmek demek. Buna özel merkezler, devlet hastaneleri de dahil. Bu da ortamın rekabete açık olduğu anlamına geliyor. Hekimlere de ‘daha fazla ameliyat et, daha fazla hasta bak, daha fazla kazan’ hedefi gösterilmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu. Bilaloğlu, rekabet ve daha çok para kazanma amaçlı sistemlerin hekimleri olduğu gibi hastaları da mağdur edeceğini söyledi.

Türkiye’deki tıp fakültesi sayılarının ve tıp fakültelerine alınan öğrenci sayısının giderek artırıldığına dikkat çeken Bilaloğlu, Sağlık Bakanlığı’nın 2023’e kadar Türkiye’deki hekim sayısını bugünkünün 2 katına çıkarmayı hedeflediğini açıkladığını anımsatarak, bunun halk sağlığı açısından doğrudan bir sıkıntı oluşturabileceğini söyledi.

Bilaloğlu daha sonra, Trabzon Tabip Odası yöneticileriyle birlikte 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek, hekimler ve sağlık çalışanları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

trabzon2

trabzon3