Prof. Dr. Ahmet Yılmaz'a destek

edirne"Çocuğun cinsel istismarı" iddasıyla muayenesi talep edilen 15 yaşındaki bir çocuğu, kendisinin ve ailesinin muayeneye izin vermemesi nedeniyle muayene etmeyen Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz"ın yargılandığı davanın ilk duruşması 7 Aralık 2010 günü, Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesi"nde gerçekleştirildi.1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ilk duruşmada beraat etti.

Prof. Dr. Ahmet Yılmaz"a destek vermek üzere duruşmaya katılan Türk Tabipleri Birliği ve Adli Tıp Uzmanları Derneği temsilcileri, duruşma çıkışında bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Osman Öztürk, Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümit Biçer ve Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu"nun yanı sıra çok sayıda hekim katıldı.

TTB İkinci Başkanı Prof. Özdemir Aktan, “Olay bilindiği gibi savcılığın muayene için gönderdiği bir hastanın kendi rızası ve ailesinin rızası olmadığı için muayene edilmediği için başlamıştır. Burada meslektaşımız hekimlik etik değerlerinin koruyucusu ve vurgulayacısı olarak hepimize örnek bir davranışta bulunmuş ve mesleğin gereğini yerine getirmiştir. Mesleğini yerine getirdiği için suçlanması üzücüdür. Ahmet hocamız bir öğretim üyesidir ve derslerine devam etmektedir. Yapmış olduğu bu davranış ile de ders vermiştir. Hekimlik etik değerlerini yüceltmiştir ve toplum ve mahkeme önünde devam etmiştir. Beraat ettiği için mutluyum” dedi.

Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof.Dr. Ümit Biçer de, “Aslında yargılanan iyi hekimlik değil, hasta haklarıydı. Burada iyi hekimlik değerleri üzerinden bizim yıllardır savunduğumuz en önemli unsur, hastanın sağlığı ve onun herhangi bir şekilde zarar görmemesi ve rızası olmadan ona yapılan müdehaleleri engellemekti. Ahmet hoca adli tıp konusunda verdiği derselere bir yenisi daha ekledi ve hasta haklarını savunarak iyi hekimlik değerlerini hasta hakları ile birlikte yürüdüğünü herkese anlattı. Ama bu yargılanmanın açılmasından dolayı çok üzüntü duyduk. Fakat mahkemenin verdiği karar, suçun unsurlarının oluşmadığını belirtmiş ve Türkiye’deki Biyotıp sözleşmesi ile ilgili hükümlerin tüm mahkemeler tarafından değerlendirilmesini yine de bundan sonraki süreç açısından olumlu buluyoruz” diye konuştu.

Fotoğraflar için...

edirne1