İç Anadolu Bölge Tabip Odaları Toplantısı Ankara'da yapıldı

iabtoİç Anadolu Bölge Tabip Odaları Toplantısı 5 Aralık 2010 Pazar günü, Ankara Tabip Odası"nın ev sahipliğinde, Ankara"da gerçekleştirildi. Yozgat, Çorum, Kastamonu-Çankırı, Tokat, Kırşehir, Konya ve Ankara Tabip Odası temsilcilerinin yanı sıra, TTB adına Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Feride Aksu Tanık ile Merkez Konseyi üyesi Prof. Dr. Gülriz Ersöz katıldılar.

Toplantıda, sağlık ve hekimlik ortamlarının durumu, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında yaşanan sorunlar, tıp fakültelerinin durumu, Aile Hekimliği"ne geçişte yaşanan sorunlar, Anayasa Mahkemesi"nin "Tam Gün" Yasası"nın iptaline ilişkin gerekçeli kararı tartışıldı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü 17 Aralık gününden başlamak üzere 14 Mart 2011"e kadar süren bir eylemlilik sürecine girildiğini, tüm odaların katılım ve desteğini beklediklerini ifade etti.