Vakıf Gureba Hastanesi'ndeki asistanların durumu...

ttbTürk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, İstanbul Vakıf Gureba Hastanesi’nin Bezm-i Alem Üniversitesi’ne devriyle gündeme gelen asistan hekimlerin il dışına tayin edilmeleri ve özlük hak kayıpları ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerde bulundu.

Aksu Tanık, TUS’u kazanarak, İstanbul Vakıf Gureba Hastanesi’nde uzmanlık eğitimine başlayan asistan hekimlerin hastanenin Bezmi Alem Üniversitesi’ne devriyle gündeme gelen özlük hakkı sorunlarını, Bezm-i Alem Üniversitesi’nde sözleşmeli çalışmayı kabul etmeyen asistan hekimlerin İstanbul’da bulunan eğitim hastanelerine atanmaları konusunda yaşanan sorunları ve asistanların özlük hakları ihlal edilmeden intibaklarının sağlanması konuları ile ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alaattin Dilsiz ile telefonla görüştü.

Aksu Tanık görüşmelerde, İstanbul dışı atamaların hukuk dışı olduğunu bir kez daha dile getirdi. Aksu Tanık, Türk Tabipleri Birliği’nin asistan hekimlerin hiçbir özlük hakkı kaybına uğramaksızın kazanılmış hakları doğrultusunda tercihlerine uygun il içi intibaklarının yapılmasının takipçisi olacağını vurguladı. Sağlık Eğitimi Genel Müdür Yardımcısı Dilsiz de, “asistan hekimlerin isteklerine göre İstanbul içi atama yapılması için çalışma yürütüldüğünü, çalışmaların 1-2 gün içinde tamamlanabileceğini ve asistan hekimlerin müstafi sayılma gibi bir durumlarının olmadığını” söyledi.

TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, daha sonra Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile de bir telefon görüşmesi yaptı. Nihat Tosun görüşmede, İstanbul Sağlık Müdürlüğü"nün asistanların dilekçelerini bugün kargoyla Sağlık Bakanlığı"na göndereceğini, yarından itibaren il içi atamalarla ilgili işlemlerin gerçekleştirileceğini aktardı.